Comunitatea Madrid a publicat în format digital un Ghid de resurse pentru tineret care oferă o gamă largă de link-uri de unde puteți obține informații utile despre studii, muncă, voluntariat în călătorii și de asemenea despre posibilităţile oferite în acest domeniu de Uniunea Europeană şi diferitele organizaţii aferente acesteia.

Această publicație este rezultatul colaborării dintre Direcția Generală Tineret a Ministerului Familiei, Tineretului și Politicii Sociale, Direcția Afaceri Europene a Ministerului Președinției, Justiției și Internelor , și cel al Cooperării cu Statul Guvernului Spaniei și UE, prin Centrul său de documentare, cu ocazia celebrării Anului European al Tineretului.

Textul este organizat pe sfere administrative, de la cadrul european la cel local, trecand prin cele nationale si regionale. Introducerea conține cuvintele președintelui Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, în discursul său despre Starea Uniunii, în care a subliniat că „multe dintre aspirațiile tinerilor, complet firești la vârsta lor, ei au fost foarte limitate de pandemie”, pentru care a considerat justificată declararea 2022 drept Anul European al Tineretului.

Problemele de mediu, economice, de muncă, de integrare sau de respect pentru diferență și democrație sunt câteva dintre domeniile care ridică cele mai mari provocări în viitorul imediat și în care acest ghid încurajează tinerii să se implice și să ia un rol principal în deciziile luate pentru a le trata.

Această inițiativă își propune să facă publice oportunitățile oferite de instituțiile UE tinerilor pentru a sprijini dezvoltarea lor personală, socială și profesională, și motivați tinerii, în special pe cei cu mai puține oportunități, din s din medii defavorizate sau din zone rurale sau îndepărtate, pentru a deveni cetățeni activi și participativi. Ghidul de resurse pentru tineret poate fi descărcat de la acest link.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid publică un ghid cu informații utile pentru tineri despre studii, muncă, călătorii și voluntariat