Comunitatea Madrid a organizat aproximativ treizeci de activități pentru promovarea produselor locale la standul său din Madrid Fusión Alimentos de España, evenimentul gastronomic de referință internațional care își sărbătorește a XXI-a ediție de luni până pe 25 ianuarie la sediul IFEMA.

Guvernul autonom, cu deviza Mmmmadrid natura aromei, va promova excelența mâncărurilor din regiune, în special cele legate de haute cuisine, prin diferite demonstrații culinare, asocieri și degustări de vinuri. Evenimentul este, de asemenea, o întâlnire de neratat pentru cei care doresc să vadă direct cele mai remarcabile elaborări ale Comunităţii Madrid, precum tocană sau tripă, ale producătorilor locali şi companiilor care aderă la marca de calitate M Producto Certificado. .

Pe parcursul acestor trei zile, bucătari prestigioși din Madrid vor realiza diferite creații pentru a promova aceste alimente. Spectacolul va începe cu a show cooking pizza cu miere de la El Bardal de Braojos, brânză de capră, ceapă caramelizată, pere, stafide și polen proaspăt, o rețetă de Alicia Cecilia Martínez Mendiri de la restaurantul Cachivache din La Cabrera-Rascafría. Această activitate va include o prezentare despre viața albinei în stup.

Gastronomia lichidă are și un loc rezervat în spațiul regional în prima zi de Madrid Fusión, unde se vor prepara diferite cocktail-uri pe bază de Vermouth Zecchini, conduse de chef Xandra Luque, care va fi urmată de o degustare de vermut.

La prânz va fi servit unul dintre momentele marcante ale acestei ediții, deoarece va fi numit noul ambasador al Comunității Madrid al Produsului Certificat de Garanție Alimentară de la Madrid Mark M, care va prelua locul bucătarului Julián Mármol.

După eveniment, va începe o activitate concepută de Miguel Ángel Mateos, eco-bucătar al Comité de Agricultura Ecológica de la Comunidad de Madrid, constând în două feluri de mâncare făcute cu vițel iberic negru Avileña ecologic de la Vacanegra, miere ecologică de la Antonio Simón Sopeña și EVOO organic Oleum Laguna de Blas. Asocierea se va face cu vin alb Valautín Albillo și vin roșu Valautín Garnacha de la Bodega Ca’ di Mat.

Programarea primei zile la standul Comunității Madrid se va încheia cu prezentarea organizată de Madrid Hostelry, care se intitulează Drumul regal către durabilitate: Sustenabilitatea în ospitalitate este o cursă de lungă distanță, în care fiecare pas contează, oricât de mic ar păreasusținut de Antonio María Ventura, care va povesti experiențele trăite în restaurantul său El Quinto Sabor.

Mai mult Mmmmadrid natura aromei

Marți va începe cu o expoziție de barista și prezentarea cafelei Ground Arabica în sistemul inovator de cafetieră V60, de la Café Guilis, urmată de procesul de creare a bomboanelor Rocas de Chocolate con Queso, făcute din brânzeturi Marqués de Mendiola și Vega de San Juan. Martín de Carlos Sierra, de la Poncelet Quesos și organizat de Q de Quesos. Amiaza acestei zile este rezervată pentru o demonstrație culinară a lui Carlos Pérez de la Latxaska Etxea, cu vinuri și uleiuri Laguna.

În continuare, este programată activitatea Albe–Lácteas del Jarama, o etapă de bucătărie creativă: ciocolată crocantă burrata cu stil salmorejo cajun și dulcele pecorata pasiega, afumată momentan, cu perle de miere de lavandă, de la Rubén Amro, de la Box Art Hotels, restaurantele Koma și Cedro. Va fi prezentat și vinul Pureza Dulce de la Bodegas Cardeña.

Una dintre cele mai așteptate creații va fi înghețata trompe l’oeil carne de gheatacu carne de vită tocată de la IGP Carne de la Sierra de Guadarrama, de Roberto Capone, care va fi degustată însoțită de vin roșu demisec Aceña, de la crama Virgen de la Poveda.

Și pentru a spune la revedere zilei cu o aromă tradițională, proiectul Chotis va fi prezentat în Sierra Norte de Madrid cu produse din Madrid M Certified Product, de către Asociația Gastronomică Sierra Norte, cu participarea IGP Meat din Sierra de Guadarrama , legume de la Tómate la Huerta, brânză Alimentos de Miraflores, miere de la El Bardal de Braojos, ierburi aromatice de la Horybio și vin de la Bodegas Viña Bardela.

Adio în stil chulapo

Ultima zi a târgului se va deschide cu Desayunos a la madrileña, activitate în care Miguel Ángel Mateos, bucătar executiv al restaurantului Inclán Brutal, va dezvolta preparatul de chulapo Melycao pe bază de miere, polen și ciocolată de la Madrid Miel y Chocolates Maykhel, cu degustare de produse.

Ulterior, este programată o degustare de cârnați. premium Sierra de Madrid Arome de vițel din Carne de la Sierra de Guadarrama IGP combinate cu vinuri Jeromín, urmate de un preparat de carne sărată și afumată cu produse de grădină murate și la grătar de la Casa Santoña. Mâncărurile vor fi asortate cu vin de la Bodegas Muñoz Martín.

Penultima activitate este o demonstrație culinară și o degustare de biban de mare cu spumă de tarhon și piele crocantă, de către bucătarii Francisco de Miguel și Antonio Núñez, de la Euroambrosías, cu vin Senda 2019 de la Las Moradas de San Martín, îndrumați de vinificatorul Isabel Galindo.

Evenimentul se va încheia cu o prezentare realizată de Export Consortium–Chocolates Maykhel, Madrid Miel, La Aceitera de la Abuela și Sabores Sierra de Madrid, a pregătirii și degustării Canelón de Madrid de Miguel Ángel Mateos. Vinul de frunte la acest ultim eveniment Madrid Fusión 23 va fi oferit de Vinos Jeromín.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid promovează produsele locale cu aproximativ treizeci de activități la standul său Madrid Fusión