De la sfârșitul lunii aprilie trecute, Comunitatea Madrid a primit o sută de refugiați ucraineni cu tulburări mintale și dizabilități intelectuale, care au sosit în Spania fugind de invazia rusă către dvs. țară.

Ministrul Familiei, Tineretului și Politicii Sociale, Concepción Dancausa, a vizitat astăzi unul dintre aceste centre, situat în Colmenar Viejo, care găzduiește 55 persoane cu tulburări psihice. Cealaltă resursă care participă la această acțiune, Marea Reședință, este îngrijirea 54 care suferă de dizabilități intelectuale. Toți provin de la un internat pentru pacienți cu probleme neuropsihologice din orașul Pokrovskiy, în centrul Ucrainei.

După ce au vizitat facilitățile și au discutat cu unii dintre utilizatori și muncitori, Dancausa a reamintit că guvernul regional a servit deja mai mult de 10.000 Refugiații ucraineni de la începutul atacului rusesc și au apreciat „exemplul extraordinar de solidaritate pe care madrilenii îl oferă pentru a atenua consecințele acestei crize. ”, care, printre alte aspecte, a contribuit la colectarea a mai mult de 750 tone de ajutor umanitar.

În acest sens, consilierul a făcut un apel „pentru ca această solidaritate și această dorință de ajutor să nu înceteze și să se intensifice, mai ales că această invazie intolerabilă nu mai ocupă zi de zi primele pagini ale ziarelor, dar continuă să provoace consecințe dramatice asupra populației din această țară”.

Această acțiune a fost coordonată cu guvernul central, care a solicitat ca aceste persoane să fie plasate în două reședințe pentru bătrâni ale Agenției de Asistență Socială din Madrid (AMAS). ) și că Executivul de la Madrid a aranjat să facă față crizei umanitare cauzate de război.

Coordonarea între două ministere

Sosind în Spania cu avionul, Comunitatea Madrid a preluat imediat recepția, grație unui dispozitiv comun al Ministerelor Sănătății și Familiei, Tineretului și Politicii Sociale. O echipă de 23 specialiști din opt spitale și Biroul Regional de Coordonare a Sănătății Mintale au efectuat o evaluare inițială pentru a determina ce tip de atenție necesită refugiaţii. După aceasta, a început triajul pacienților, alături de îngrijitorii acestora și o echipă de traducători.

În această echipă au fost incluse psihiatri experți în situații de război, crize umanitare, stradă și cruce. -specificitatile dizabilitatii culturale si intelectuale. După interviul cu îngrijitorii, analiza informațiilor clinice relevante și a altor circumstanțe de sănătate, precum și a legăturilor dintre acestea, tratamentele farmacologice prescrise în țara lor de origine au fost adaptate la medicamentele și ingredientele active existente în Spania. În cele din urmă, a fost determinată o urmărire a pacienților de către profesioniștii din domeniul sănătății mintale din spitalele publice La Paz și La Princesa, conform patologiei psihiatrice subiacente.

Odată finalizată evaluarea , aceste persoane au fost transferate în module independente ale ambelor reședințe publice, care au fost recent renovate și, prin urmare, nu au fost ocupate de bătrâni. Acolo primesc cazare, întreținere și îngrijirea cerută de patologiile lor de către personalul AMAS, care va consolida personalul ambelor resurse cu mai mulți profesioniști de îngrijire directă.

.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid primește o sută de refugiați ucraineni cu tulburări mintale și dizabilități intelectuale 2022