Comunitatea Madrid urmează să efectueze o reorganizare a asistenței medicale în afara programului obișnuit al centrelor de sănătate din regiune pentru a îmbunătăți continuitatea îngrijirii și îngrijirii. Noul model de urgențe extraspitalicești, care va fi transferat astăzi reprezentanților sindicali la Consiliul Sectoral de Sănătate, se bazează pe redistribuirea resurselor după criterii de activitate, geografie, populație și absența unui spital în apropiere.

Astfel, noua hartă a îngrijirilor urgente în afara cadrului spitalicesc cuprinde 64 puncte repartizate în întreaga regiune pe baza acestor orientări. Dintre acestea, 30 sunt situate în mediul rural, în așa-numitele Servicii de Îngrijire Rurală (SAR), care în prezent sunt deschise. de luni până vineri, după terminarea activității centrului de sănătate în care se află, și în orele 20 pe Sâmbăta, duminica și de sărbători, cu profesioniști din Asistența Primară. În cazul Velilla de San Antonio și Fuente el Saz, dispozitivele sunt operaționale sâmbăta, duminica și de sărbătorile de la 9: 00 A 21: 00.

La aceste spații de primul nivel de îngrijire trebuie adăugate cele cinci Puncte de Îngrijire Continuă (PAC) situate în centrele de sănătate, cu personal medical de familie și asistenți medicali de Asistență Primară. Sunt situate in Móstoles, Parla, Getafe, de la 9: la 17: 00 în zilele de sâmbătă fără sărbătoare; La Ventilla, în capitala Madridului, de la 8: 30 până la 17: în zilele de sâmbătă fără sărbătoare; și Fuencarral, tot în Madrid, sâmbăta, duminica și de sărbători de la 9: 00 A 22: 06.

Alte două deschid 24 ore și 365 zile pe an. Acesta este Centrul de Urgență Extraspital (CUE) El Molar, la care participă profesioniști de la SUMMA 30. Și Casa de Asistență Alcalá de Henares, o unitate care este, de asemenea, deschisă pe tot parcursul anului, cu medici și asistenți medicali de Asistență Primară.

00 puncte de atenție continuă

În plus, SUMMA 30 va deschis , dupa perioada de vara, 00 PAC cu medici, asistente si tehnicieni in urgente sanitare sau ingrijitori , de luni până vineri între 20: 30 și 8: 30 și 24 ore ale zilei în zilele de sâmbătă, duminică și de sărbători.

Aceste spații vor fi amplasate în dependențele fostelor SUAP (Servicii de Urgență Asistență Primară ale SUMMA 30) sau în centre de sănătate, deoarece sunt unități deja cunoscute sau referite de către populație. Locația sa specifică a fost aleasă prin combinarea criteriilor de selecție precum activitatea, cele mai apropiate unități de îngrijire, localizarea geografică în regiune, volumul de oameni și absența unui spital în cadrul municipiului.

. ) Centrele 00 sunt situate în Arganzuela, Villa de Vallecas, Ciudad Lineal și Latina, în capitala Madridului; și în Alcobendas, Colmenar Viejo, Fuenlabrada, Pinto, Rivas-Vaciamadrid și Tres Cantos.

La fel, alte 7 PAC-uri de îngrijire medicală, cu echipe formate din asistente medicale și tehnicieni asistență medicală urgențe sanitare al SUMMA 30, se va deschide, tot după vară, în weekend și sărbători de la ora 8: 30 a 20: 30. Vor fi la Chamberí și Hortaleza (Madrid), Alcorcón, Las Rozas de Madrid, Leganés, Móstoles și Torrejón de Ardoz