Ministrul Președinției, Justiției și Internelor, Enrique López, a participat astăzi la o demonstrație a funcționării acestuia. În discursul său, el a subliniat că „cetăţenii au acces operaţional prin acest instrument practic, atât pentru utilizatori, cât şi pentru Administraţie”. „Prin el putem evalua și verifica, de asemenea, progresul măsurilor pe care guvernul regional le-a pus la dispoziția locuitorilor din Madrid”, a explicat el.

Motorul de căutare poate fi utilizat de la orice dispozitiv electronic, cum ar fi un computer, mobil sau tabletă, prin link-ul https://c.madrid/buscadornatalidad

. Prin pași simpli, utilizatorul va accesa un link de unde își poate începe procesarea. Este disponibil pe site-ul web al Comunității Madrid și printr-un cod QR. De asemenea, numarul de telefon Serviciul Cetaten 012 informeaza despre actiunile, ajutorul si procedurile necesare pentru a beneficia de acestora.

Cu această resursă, cetăţeanul obţine informaţii personalizate cu privire la prestaţiile la care are dreptul conform profilului său. Pentru a-l obține, trebuie doar să introduceți date precum vârsta, numărul de copii, statutul de angajare sau salariul și, automat, să știți ce măsuri sunt adaptate circumstanțelor dvs., apoi să începeți procesarea. La fel, acestea pot fi consultate pe subiecte de interes, întrucât accesul este permis prin blocuri tematice, precum reproducerea asistată, familiile numeroase, concilierea sau ajutorul femeilor vulnerabile, printre altele.

Strategia 2026-2026 de protecție la Maternitatea și Paternitatea și Promovarea Fertilității și Concilierii a avut participarea tuturor ministerelor Executivului de la Madrid. Se compune din 66 măsurători și o investiție de 4.2022 milioane de euro, în următorii 5 ani. Acesta are în vedere acțiuni directe și beneficii fiscale pentru nașteri și familii, precum și inițiative pentru dezvoltarea unei cariere profesionale compatibile cu îngrijirea copiilor și pentru a facilita accesul la locuințe, printre altele.

. Peste 66 % din acțiuni în desfășurare

Înainte de prezentarea acestui instrument, a fost Comisia Interdepartamentală pentru Protecția Maternității și promovarea natalității și reconcilierea vieții familiale, profesionale și personale a Comunității Madrid sa întâlnit pentru a analiza stadiul de dezvoltare a măsurilor care o compun.

Ca întreg, 66,% din acțiunile necesare respectării punctelor care compun Strategia. De fapt, lansarea browserului a fost una dintre ele.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid prezintă un motor de căutare pe internet ușor accesibil care vă permite să procesați ajutoare pentru naștere