În această dimineață, Comunitatea Madrid a prezentat principalele noutăți ale Planului strategic pentru subvenții /09 adresată municipiilor cu mai puțin de 20.000 locuitori și dotați cu 44 milioane de euro.

Ministrul Administrației Locale și Digitalizării, Carlos Izquierdo, a avut astăzi o întâlnire la Fuente el Saz de Jarama cu primarii acestor orașe pentru a face cunoscute principalele evoluții din acest domeniu, care au ca scop sprijinirea entitățile locale mai mici, se confruntă cu provocarea demografică și finanțează acele proiecte și infrastructuri neincluse în Programul Regional de Investiții (PIR).

Printre acestea, cele care facilitează accesul și dezvoltarea artistică. talentele din zonele urbane mici ies în evidență. Astfel, in cazul in care deplasarea este necesara pentru a putea frecventa anumite activitati precum muzica, pictura, sau orice alta cu caracter artistic sau sportiv, familiile vor putea primi sprijin financiar. Are un buget de 98.000 euro și se adresează, în special, tinerilor până la 26 ani, din localități mai mici de 5.000 locuitori.

Pe de altă parte, ca pilot experiență o sumă de 500.000 euro pentru a menține rădăcinile în orașe sau centre istorice de mai puțin de 250 vecini. Pentru aceasta, printr-un acord de colaborare cu Asociația de Servicii Sociale Sierra Norte, aceasta contribuie la stabilirea noilor familii și la furnizarea de servicii de bază în aceste zone în care locuiesc în principal persoanele în vârstă.

. De asemenea, guvernul regional a aprobat 20 milioane de euro pentru următoarele doi ani, care vizează finanțarea costurilor de investiții în infrastructură și echipamente în setări mai mici de 5. populație. Pe scurt, este vorba de promovarea dezvoltării și creșterii 98 orașelor mici care vor putea beneficiaza de aceste granturi directe in perioada 2022 si 2023, la rata de 100.000 euro pe an și populație.

Acest pachet include și ajutor pentru FMM, care are o cheltuială anuală de 490.000 euro, să colaboreze la funcționarea acestuia, desfășurarea de cursuri de formare pentru aleșii și personalul aflat în serviciul entităților locale.

Asociații și menținerea locurilor de muncă

În plus, guvernul de la Madrid alocă 500. 000 euro pe an, 100.000 euro mai mult decât în ​​planul anterior, finanțează cheltuielile secretarului-controlor care își îndeplinește funcțiile cu normă întreagă într-o comunitate și cheltuielile curente necesare conducerii acestuia; și aceeași sumă pentru sprijinirea locurilor de muncă în grupuri de municipii. În total, 26 au fost primite solicitări de la diferite consistorii pentru a accesa această linie .

În sfârșit, Planul de reechilibrare teritorială și de luptă împotriva depopulării, care garantează prezentarea serviciilor și egalitatea de șanse în întreaga Comunitate Madrid, și-a dublat bugetul, cheltuind de la 1,4 milioane de euro la 3,5 milioane de euro. milioane.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid prezintă municipalităților mici Planul strategic de subvenții 2022/20 înzestrat cu 23 milioane