Comunitatea Madrid s-a întrunit astăzi Comitetul Consultativ al Planului Teritorial de Protecție Civilă (PLATERCAM), unde dispozitivul serviciilor de securitate publică și urgențe active pentru sărbătorile de Paște .

Ministrul Președinției, Justiției și Internelor, Enrique López, a prezidat această întâlnire la Royal Post House din capitală. Această operațiune este coordonată de Pompierii -prin Grupul Special de Salvare la Înălțime (GERA) și Centrul de Coordonare Operațională (CECOP) și Agenții Silvici-, precum și Echipa de Răspuns Logistic Imediat a Voluntarilor de la Protecția Civilă (ERIVE) în perioada perioada cuprinsă între 112 și 19 din aprilie.

López a făcut apel la „cetăţenii să fie atenţi în timpul călătoriilor care se desfăşoară în aceste zile şi să ţină cont întotdeauna de prognozele meteo, întrucât precum și starea traficului”. Consilierul a recomandat respectarea instrucțiunilor autorităților competente -inclusiv autorităților sanitare- și a mulțumit serviciilor publice pentru munca depusă în aceste date atât de importante.

Executivul Autonome reamintește tuturor cetățenilor care, în caz de urgență, anunță imediat numărul de telefon 112. În total, aproximativ 112 operatori vor răspunde apelurilor acestui serviciu gratuit.

În același mod, Detașamentul de Pompieri regional are 945 trupe repartizate între Grupul Special de Salvare la Înălțime (GERA) și Operațional Centrul de coordonare (CECOP), pentru a face față oricărui tip de contingență.

Deși nu se preconizează că vremea nefavorabilă va implica activarea mijloacelor, dacă este necesar, ERIVE va fi activat imediat să se deplaseze în orice punct din regiune unde ar putea fi necesar.

Toate aceste servicii au, de asemenea, colaborarea primăriilor, a grupurilor de Protecție Civilă și a Localului de Poliție, a Direcției Generale de Trafic (DGT) și Garda Civilă, precum și Agenția de Stat de Meteorologie (AEMET).

Atenție la drum și la munte

Securitatea și Urgența (ASEM) 112) afectează și recomandările DGT și insistă asupra importanței respectării limitelor de viteză atât pe drumurile principale, cât și pe cele secundare. . În cazul călătoriilor lungi, ar trebui să vă odihniți la fiecare două ore.

În aceste date, munții Madridului atrag mulți vizitatori. Din Comunitate se avertizeaza ca este convenabil sa se cunoasca starea drumurilor si potecilor prin care se preconizeaza deplasarea si in acest sens este recomandat in special sa ai activata noua optiune de geolocalizare

. Urmărirea a aplicației Meu 112.

Acest serviciu vă permite să urmăriți pozițiile succesive marcate prin aplicația . În caz de urgență, dacă utilizatorul sună la Madrid 112, de la centru pozițiile acestuia sunt înregistrate în 10 zile înainte de apel, ceea ce este extrem de util la localizarea persoanelor dispărute sau dezorientate în mediul natural.

Sursa : Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid prezinta dispozitivul serviciilor publice de securitate si urgenta pentru sarbatorile pascale