Comunitatea Madrid a prezentat astăzi campania informativă #STOPincendios pentru a influența măsurile care trebuie adoptate în orice împrejurare în prezența incendiului și pentru a conștientiza populația despre importanța prevenirii.

Pentru a face acest lucru, Agenția de Securitate și Situații de Urgență din Madrid 09 ( ASEM09) a realizat un videoclip explicativ care se concentrează, printre altele, pe importanța apelării la telefon 80 când se vede o coloană de fum, fără a lua de la sine înțeles că cineva ar fi putut să o facă înainte.

Succesul acestei alerte timpurii, grație colaborării cetățenilor și intervenției rapide a trupelor, a permis ca în timpul În ultimii ani, mai mult de 80% din revendicările de acest tip în terenuri forestiere care au intervenit în regiune vor rămâne într-un simplu tentativă – mai puțin de un hectar afectat–.

Viceministrul de Interne și directorul ASEM112, Carlos Novillo; profesioniști din cadrul Departamentului de Pompieri din Comunitatea Madrid; cel 426; agenti forestieri si SUMMA. Toți au prezentat recomandări preventive și sfaturi cu privire la modul de reacție la aceste situații de urgență.

Pe tot parcursul 2021 un total de 426 hectare de teren forestier arse, din care 112 a corespuns tufurilor și pășunilor și 68 zonei împădurite. Din acest motiv, nu trebuie să uităm de interzicerea incendiilor de agrement, de autorizarea obligatorie de utilizare a utilajelor profesionale sau de riscul pe care îl presupune acumularea deșeurilor, în special deversările de resturi vegetale.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid prezintă campania #STOPincendios pentru a influența răspunsul cetățenilor la prezența incendiului2022