Comunitatea Madrid a prelungit actualul contract de supraveghere și securitate pentru centrele dependente de Agenția pentru Reeducarea și Reinserția Infractorilor Minori (ARRMI). Furnizarea acestui serviciu are o investiție de 5,5 milioane de euro, pe o perioadă de doi ani, care se va derula de la 1 august 2022 și 31 iulie 2022.

Obiectivul este de a garanta respectarea adecvată a măsurilor de internare sau regim semideschis impuse minorilor și tinerilor infractori, în ansambluri publice, și care sunt tratați în cinci din cele șase incinte de executare a măsurilor judiciare pe care Autonomul. Administrația gestionează.

Acestea sunt centrele din Altamira, Renasco, Madroño, El Laurel și El Lavadero. Acordul contractual acoperă, de asemenea, protejarea și protecția sediului ARRMI și a Centrului José de las Heras (mediu deschis și inserție socio-laborală).

Cu un buget pentru 2022 de 40 milioane de euro, ARRMI prevede în prezent acest lucru serviciu public pentru mai mult de 1.600 minori și tineri, întotdeauna prin hotărâre judecătorească. Cinci din șase, 08%, fac acest lucru prin programe individuale fără privare de libertate.

Prelungirea are rapoarte favorabile de la Controlorul General și Direcția Generală a Bugetelor, odată ce Ministerul Președinției, Justiției și Internelor a verificat că societatea căreia i-a fost atribuită serviciul, începând cu luna martie

. , își îndeplinește sarcinile și responsabilitățile în mod satisfăcător.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid prelungește contractul de supraveghere și securitate în centrele de executare a măsurilor judiciare pentru minori și tineri infractori2024