Comunitatea Madrid pregătește o nouă hartă de concesiune a liniilor de autobuz care răspunde nevoilor actuale și în schimbare ale utilizatorilor, cu o calitate mai bună, o acoperire mai bună, conectivitate teritorială, accesibilitate și durabilitatea mediului, care va intra în funcțiune în 2024. Acest lucru a fost explicat astăzi de ministrul adjunct al Transporturilor și Infrastructurii, Carlos Díaz-Pache, la un mic dejun informativ organizat de Executive Forum Spain, la care a participat ministrul Transporturilor și Infrastructurii, David Pérez.

Consorțiul Regional de Transport Madrid –CRTM– realizează o revizuire completă a cerințelor de mobilitate pe care le au madrilenii, cu scopul de a le adapta la noile vremuri, motiv pentru care redefinește unde trebuie să circule. sau să instaleze noi linii de autobuz, atât urbane, cât și interurbane, pentru a oferi un serviciu mai mare și a țese o rețea de comunicații mai mare.

La micul dejun, Díaz-Pache a mai subliniat că executivul regional este cufundat. în redactare n din regulamentele VTC si taxiurilor, sa reglementeze unele conditii ale ambelor servicii pentru ca acestea sa poata fi aprobate in viitorul apropiat.

In raport cu acest ultim sector, a subliniat munca care se desfășoară cu asociațiile sale pentru a lansa noutăți cu care să abordeze viitorul în cele mai bune condiții de calitate a serviciilor și competitivitate. Este cazul, de exemplu, al reducerii obligațiilor, obstacolelor și costurilor; că pot avea vehicule cu mai mult de cinci locuri; flexibilitate în pauze și vacanțe, sau posibilitatea de a contracta locuri individuale.

Pe de altă parte, Díaz-Pache a subliniat că Madridul are unul dintre cele mai bune sisteme de transport public din lume , precum 65 kilometri de metrou cu 55 posturi, la care se vor adăuga 33 mai multe kilometri în următorii ani; mai multe din 20.000 kilometri de rute de autobuze interurbane și aproape 4. de orașul Madrid; o rețea de drumuri care acoperă deja mai mult de 2.302 km și cinci noduri majore de transport, la care se vor adăuga în curând patru Mai mult; 302 kilometri de trenuri Cercanías care depind de stat sau 33 km de alte concesiuni feroviare.

El sa referit, de asemenea, la modul în care guvernul regional și-a dublat angajamentul în acest sens. an în această chestiune, mărindu-și bugetul cu mai mult de 20%. În plus, de la 1 ianuarie trecut, costul abonamentului lunar pentru cei mai mari de 65 ani este de doar 3,3 euro, în timp ce utilizatorii zonelor C1 și C2 (cele mai îndepărtate de capitală), plătesc la fel ca și cei din zona metropolitană B3, reducere care afectează 129 municipii.

Plan de accesibilitate metrou

Consilierul adjunct de la Madrid a declarat că subteranul continuă să dezvolte Planurile de Accesibilitate și Modernizare cu scopul de a realiza în 2028 că 84% din stații sunt complet accesibile pentru persoanele cu mobilitate redusă, în conformitate cu angajamentul asumat cu CERMI Comunitatea Madrid.

În sfârșit, în ceea ce privește inovația, el a amintit că CRTM „lucrează de ani de zile la implementarea progresivă a dispozitivelor tehnologice pentru îmbunătățirea serviciului care este oferit utilizatorilor. În acest sens, a explicat el, „Centrul de Inovare și Formare al acestei organizații dezvoltă diferite proiecte de mobilitate hibridă și electrică, precum și planificarea și managementul inteligent al transportului, accesibilitatea universală și noi forme de plată, printre altele”.