#Madrid –

Comunitatea Madrid participă la prima ediție a Festivalului Câmpului organizat de Asociația Câmpului și Obiceiurilor sale, pentru a promova hrana locală și a apropia munca agricolă și zootehnică. Această întâlnire va avea loc la Hipódromo de la Zarzuela din capitală în perioada 26-28 mai.

Ministrul Mediului, Locuinței și Agriculturii, Paloma Martín, a vizitat astăzi producătorii din Madrid care participă la acest eveniment și a subliniat că „produsele locale cresc în calitate an de an, deoarece sectorul primar și industria agroalimentară regională sunt din ce în ce mai competitive. pe piața națională și internațională”.

Acest eveniment are un amplu program gratuit de activități, având ca protagoniști gastronomie, ateliere pentru copii, spectacole, concerte, cultură, agrement, meșteșuguri și moda sustenabilă. Obiectivul este promovarea vieții sănătoase și tradiționale, acordând prioritate naturii și sprijinind furnizorii locali să încurajeze consumul de produse cu kilometru zero.

Guvernul regional va avea două corturi instituționale, unul dintre ele cu o expoziție itinerantă în care diferite panouri vor colecta acțiuni în domeniul biodiversității, conservarea păsărilor de stepă, vânătoarea, pescuitul sau noul proiect Arco Verde, care reunește în prezent 15 municipalități din un arc de cerc verde. De asemenea, vor fi organizate ateliere de instruire în domeniul mediului. Al doilea spațiu va fi dedicat Madridului rural, cu informații despre gama largă de atracții turistice din Sierra Norte și Oeste de Madrid, Sierra de Guadarrama și zona Las Vegas și La Alcarria.

Promovarea agroalimentară are, de asemenea, participarea a patru dintre figurile regionale ale calității agroalimentare care vor oferi degustarea și vânzarea celor mai remarcabile produse ale lor. Acestea sunt măslinele Campo Real, Indicația Geografică Protejată (IGP) Carne de la Sierra de Guadarrama și Denumirea de vinuri și uleiuri din Madrid.

În plus, vor fi prezenți doi producători de miere, SAT El Jabardo și Madrid Miel, certificați de Comitetul regional de agricultură ecologică. Și va exista un punct de informare și distribuire a materialului promoțional Produs Certificat M, unde va fi anunțat acest sigiliu, care garantează buna producție, preparare sau transformare a alimentelor, îmbinând tradiția cu inovația și excelența.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid participă la prima ediție a Field Festival pentru a promova mâncarea locală