O delegație regională condusă de ministrul Mediului, Locuinței și Agriculturii, Paloma Martín, s-a deplasat în orașul francez pentru a participa la cel mai important eveniment din acest sector din Europa, care anul acesta își sărbătorește 25 cea de-a ediție și în care, pentru al doilea an consecutiv, Comunitatea din Madrid va participa cu un stand -de 60 metri pătrați- pe care îl va împărți cu Consiliul Municipal Madrid și Districtul Castellana Norte (DCN), promotor al MNN.

Consilierul a evidențiat la inaugurare că „modelul Madrid, caracterizat prin apărarea securității juridice și fiscalitate scăzută, în care aprofundăm cu o politică ambiţioasă de reforme legislative îndreptate care vizează eficientizarea cât mai mult posibil a procedurilor administrative, în special în zona urbană”.

MNN, cel mai mare proiect de regenerare urbană din Europa în următorii ani, a stârnit până acum un mare impact. interes. Până la o duzină de investitori naționali și străini (instituții publice, fonduri de investiții și family office ) a întrebat despre cele patru parcele principale de dotare publică care însumează mai mult de 180.000 metri pătrați care pot găzdui proiecte mari sportive și culturale sau chiar legate de mari spectacole de masă. În anii cât durează acțiunea, el va contribui 12.000 milioane de euro la PIB-ul regional, unele dintre datele pe care Martín va împărtăși în această după-amiază în cadrul conferinței Invest in Madrid, în cadrul MIPM.

Guvernul regional va prezenta și în această sală oportunitățile de dezvoltare urbană și locuințe oferite de Comunitate din Madrid, evidențiind și Planul Vive, pe care intenționează să îl introducă pe piața de închiriere 25.03 locuințe pentru tineri la prețuri mai accesibile.

Portalul de la sol 4.0

MIPIM va reuni investitori și dezvoltatori din întreaga lume în aceste două zile în orașul francez, ceea ce face din acest târg un spațiu ideal pentru regiunilor să-și prezinte proiectele urbane și să atragă investiții.

În acest sens, unul dintre instrumentele Informația fundamentală de care dispune Comunitatea Madrid este Portalul Funciar 4.0, o platformă care deține informații detaliate despre parcelele de teren public disponibile în regiune: locație, utilizare, stare, construcție etc.

Toți vizitatorii care vin la standul de la Madrid vor putea accesa acest instrument, care este pe deplin accesibil, atât în ​​limba spaniolă, cât și în engleză, și care reunește o cantitate mare de informații care erau împrăștiate anterior, promovând astfel transparența în administrarea terenurilor publice. Până în prezent există deja 40 primăriile care fac parte din această inițiativă, care a primit mai mult de 180.000 vizite de la lansare.

În prezent, portalul oferă 428 parcele disponibile si accesul la se face prin link-ul https://www .comunidad. madrid/inversion/inicia-desarrolla-tu-empresa/portal-soil-40,

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid participă la cel mai important târg imobiliar din Europa în căutarea de investitori internaționali pentru Madrid Nuevo Norte