Comunitatea Madrid participă la Târgul Internațional al Studenților și la Oferta Educațională AULA, care va avea loc la IFEMA în perioada 2-6 martie. Guvernul regional prezintă la acest târg un stand inovator, cu două spații mari pentru a ghida și informa studenții despre viitorul lor educațional, inclusiv expoziții despre oferta de formare, într-o instalație de amploare care a fost realizată de Școala Superioară de Design. Ministrul Educației, Universităților și Științei și purtătorul de cuvânt al Executivului Autonom, Enrique Ossorio, a văzut astăzi acest dispozitiv în timpul vizitei sale pe site.

Prima zonă activată a fost dedicată deservirii studenților, familiilor și centrelor educaționale. În acest spațiu, personalul Zonei Didactice Artistice și Centrului de Informare și Consiliere Universitară oferă în mod continuu un serviciu de orientare cu informații generale care servește la rezolvarea îndoielilor cu privire la itinerariul academic al celor interesați.

. A doua zonă, destinată atelierelor și activităților informative, are ca principală atracție o structură gonflabilă, efemeră și locuibilă, care ocupă 500 metri pătrați, realizat de profesori și elevi ai Școlii Superioare de Design și format din 3.500 plastic saci. De remarcată este și prezența Android Pepper, care primește și interacționează cu vizitatori .

Realitate virtuală

Protagonistă este și Formarea Profesională, cu o zonă de atelier care prezintă demonstrații inovatoare de realitate virtuală pentru a apropia de viitor diferitele familii ale acestui tip de educație elevi. Astfel, prin simulatoare, se poate cunoaște cum se desfășoară procesul de învățare a activităților precum tăierea la înălțime, tâmplăria sau îngrijirea de urgență sanitară.

În același mod, mai multe centre de învățământ vor desfășoară exponate ale activităților lor centrate pe Robotic Magic, un prototip pentru spațiu misiuni , sau cum să creați un garaj accesibil. De asemenea, Hotel Escuela se va concentra pe Chimia cafelei.

La stand din Comunitatea Madrid din AULA, sunt programate și prezentări ale universităților publice din regiune, printre care se numără ateliere precum Gamificare și tehnologii educaționale inovatoare, de către Universitatea Politehnică; tehnologia dronelor, de la Complutense, sau investigația criminalistică, de la Autonome.

La toate acestea se adaugă activități de orientare educațională, pentru care se difuzează în publicații. Ghid pentru Familii și Caiet de Orientare, de către consilierii Centrului Regional de Formare a Profesorilor Las Acacias. Și un curs va avea ca scop informarea despre modul în care noua legislație afectează munca profesorilor din Madrid.

Toate activitățile

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid participă la AULA cu un stand inovator pentru a ghida studenții și familiile lor cu privire la viitorul lor educațional