#Madrid –

Comunitatea Madrid a participat la a XI-a Întâlnire Intercentre, unde 600 de seniori și profesioniști din reședințe și centre de zi au împărtășit activități recreative și culturale. Direcția Generală de Asistență pentru Persoane Vârstnice și Dependență, dependentă de Departamentul Familie, Tineret și Afaceri Sociale, a făcut parte din aceste întâlniri, organizate de Asociația Madrid pentru Îngrijirea Dependenței (AMADE).

La întâlnire, acești oameni au fost protagoniștii unui program variat de spectacole, care include cântece, dansuri, recitaluri de teatru și poezie, pentru a stimula participarea vârstnicilor la activitățile centrelor. În plus, Nave Terneras del Matadero găzduiește o mare expoziție care prezintă meșteșugurile realizate de utilizatorii centrelor în atelierele de terapie ocupațională.

Directorul general al Asistenței pentru Persoane Vârstnice și Dependență, Óscar Álvarez, a participat, alături de președintele AMADE, Pilar Ramos, la ceremonia de deschidere, în care a reamintit angajamentul ferm al Comunității Madrid de a continua promovarea politicilor activități active pentru vârstnicii care le promovează bunăstarea fizică și psihică și creând spații de întâlnire în care să poată împărtăși interese comune și să exploreze noi preocupări.

În acest sens, Álvarez a subliniat că, „întâlniri precum cea organizată de AMADE, evidențiază același angajament de a oferi în continuare o mai bună și mai bună calitate a vieții, cu participarea persoanelor în vârstă la activități care îi interesează și de care ne bucurăm cu toții.”

Executivul de la Madrid promovează modelul de îngrijire centrată pe persoană (ACP) în care îngrijirea și bunăstarea persoanelor vârstnice și dependente este principalul lucru și în care este promovată autonomia și participarea acestora în societate. Este un model care le consolidează îngrijirea, deoarece oferă îngrijire cuprinzătoare și va spori calitatea serviciilor sociale la toate nivelurile.

În acest scop, bugetul Ministerului Familiei, Tineretului și Afacerilor Sociale pentru anul 2024 are o alocare de 2.605 milioane de euro, cifră care reprezintă o creștere de aproape 19% față de bugetul din 2022.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid participă la a XI-a Întâlnire intercentrică în care seniorii și profesioniștii împărtășesc activități recreative și culturale