Comunitatea Madrid contribuie pentru al treilea an consecutiv la organizarea Cursului Practic de Jurnalism și Comunicare Taurinică, în cadrul căruia profesioniștii din domeniul informației vor fi pregătiți în transmiterea valorilor și culturii legate de această disciplină. Executivul regional investește aproape 15.000 de euro în această inițiativă, care a fost inaugurată astăzi de ministrul Președinției, Justiției și Internelor, Enrique López, în Sala de întâmpinare a Arena de coruri Las Ventas.

„De încă un an există profesioniști acreditați în sector, sub toate aspectele sale, precum și personalități din alte domenii care pot oferi toate perspectivele unei activități atât de bogate, complexe și interesante”, a punctat López, care a adăugat că obiectivul, încă un an, este „de a-i învăța pe viitorii promotori ai luptei cu tauri și de a promova cunoștințele și diseminarea culturală pe care o presupune Fiesta”.

Cursul va avea un corp didactic de prestigiu recunoscut, condus de directorul său David Casas, și alți jurnaliști experți în acest domeniu, printre care Manuel Molés, Marcos Rocha, Federico Arnás, Miguel Ángel Moncholi, José Luis Ramón sau José Ramón Lush.

Un total de 30 de studenți vor participa în următoarele cinci luni la ateliere care vor avea loc în persoană și online în zilele de vineri și sâmbătă. Trainingul este format din mai multe blocuri în care este abordată istoria luptei cu tauri, precum și cele mai relevante aspecte ale comunicării din acest sector. Participanții vor avea la dispoziție peste 200 de ore practice.

López a legat această inițiativă -a Centrului pentru Afaceri Taurine- de angajamentul Executivului regional cu „o activitate extrem de benefică pentru economie, cu o mare forță motrice în lumea rurală și structurarea teritoriului și importante ecologice, culturale. și valori artistice cu mult cu rădăcini istorice”.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid organizează pentru al treilea an consecutiv Cursul practic de jurnalism și comunicare taurină