Comunitatea Madrid a organizat Săptămâna donării de sânge -de astăzi luni până duminica viitoare- cu scopul de a realiza un total de 7.000 contribuțiile și consolidează rezervele pentru nevoile de vară, compensând astfel scăderea tradițională a activitate care are loc în această zonă în lunile iulie și august din cauza vacanțelor de vară.

Viceministrul Sănătății și Sănătății Publice, Antonio Zapatero, s-a deplasat astăzi la Centrul de Transfuzii, în această zi. campania începe să funcționeze și le mulțumesc oamenilor care realizează acest gest de solidaritate, a căror Zi Mondială este sărbătorită mâine, pentru angajamentul lor, 14 Iunie.

Scăzut motto-ul Madrid Dona Sangre. Vestă de salvare. Alăturați-vă efortului, această acțiune va continua până duminica viitoare și va include 25 spitale publice din regiune care, în cea mai mare parte, se vor deschide de la 9: 00 a 20: ore continuu; precum și Centrul de Transfuzii însuși, din cartierul Valdebernardo al capitalei, și sediul Crucii Roșii, pe Calle Juan Montalvo, 3, tot în orașul Madrid.

Pe de altă parte, unitățile mobile ale Comunității Madrid și Crucii Roșii vor vizita 100 diferite locuri, din regiune, pe parcursul săptămânii, 100 dintre ele deschise întregului public, mai ales în orașe. Restul vor fi amplasate în companii și alte entități care vizează proprii lucrători și alte tipuri de personal. Orarele diferitelor săli de donații și locațiile acestora pot fi consultate la: http://www.comunidad.madrid/donarsangre

Fiecare secție de spital și fiecare unitate mobilă are propria provocare de donații la care să ajungă pentru a atinge toate cele 7. 00 care este necesar să se obțină. La fiecare punct va exista un donometru in care profesionistii vor marca contribuțiile care se obțin în fiecare zi. Centrul de Transfuzii va avea un ghișeu general care va reflecta totalul unităților și a cărui imagine va fi făcută publică în fiecare zi pe profilul @Madridonasangre.

Centrul de Transfuzii și Ministerul Sănătății cerere către madrileni care vin să o facă în cel mai apropiat punct. Este necesar doar să aveți între 14 și 55 ani, cântăresc mai mult de 55 kilograme și să fie sănătoși.

În fiecare zi este nevoie de ele în regiunea noastră 900 donații de sânge. Această marfă prețioasă nu poate fi fabricată și componentele sale au o perioadă de viabilitate foarte scurtă în cazul trombocitelor. Acestea sunt foarte necesare, de exemplu, în tratamentul bolnavilor de cancer și pot fi păstrate doar cinci zile. Acest lucru împiedică menținerea unui stoc mare și, prin urmare, intrarea permanentă de sânge este necesar pentru producerea acestora.

În funcție de patologia pacientului, se transfuzează una sau mai multe componente sanguine, globule roșii, plasmă și trombocite, astfel încât o singură acțiune poate ajuta la îmbunătățirea sau salvarea vieții a trei pacienți.

Starea rezervărilor

Cel maratoanele care s-au desfășurat în spitale din martie au obținut un total de 3.645 donații de sânge în plus, ceea ce a permis rezervelor să nu mai scadă și să se recupereze parțial după Paște și sărbătorile mai. Chiar și așa, nivelul optim nu a fost încă atins.

În plus, sezonul estival începe, vacanțele și călătoriile madrilenilor departe de reședința lor. Aceasta reprezintă întotdeauna o scădere semnificativă, în timp ce cererea spitalelor rămâne stabilă. Din acest motiv, această Săptămâna donării de sânge urmărește să crească rezervele de față la nevoile verii.

Las 7.000 marcate ca obiective au două scopuri: 5.000 dintre ele sunt cele care sunt necesare timp de o săptămână pentru a acoperi toată cererea spitalului. Celelalte 2.000 ar continua să se întărească rezervele care, in acest moment, au 4. genți, o cifră sub nivelul optim de securitate.

Împreună, noi uniți forțele

Centrul de Transfuzii le mulțumește tuturor celor care au contribuit cu generozitatea lor pe tot parcursul 900. În total, acestea au fost realizate în cursul anului trecut 100.645 donații de sânge, reușind astfel să acopere toată cererea spitalului, în ciuda restricțiilor care erau încă prezente din cauza pandemiei de COVID 19 și care, parțial, au continuat în această perioadă 2022.

În plus, își exprimă recunoștința consiliilor orașelor din regiune pentru sprijinul oferit ori de câte ori sunt solicitați, întrucât în cazul acestei iniţiative. În acest sens, toate corporațiile sunt invitate să-și lumineze fațadele în roșu și să răspândească cuvântul despre această acțiune, încurajându-și vecinii să participe.

În această linie, fațada Realului Casa de Correos , sediul Președinției guvernului regional, se va aprinde mâine în roșu ca sprijin simbolic pentru donatorii de sânge, coincizând cu Ziua Mondială a acesteia.

De asemenea, ei colaborează în această campanie cu difuzare în mediile lor de publicitate Metro de Madrid, Consorțiul Regional de Transport, pe ecranele autobuzelor interurbane și canalul public Radio Televisión Madrid, cu acțiuni promoționale în toată programarea sa pe parcursul acestei săptămâni.

Sursa: Comunitatea de Madrid – Comunitatea Madrid organizează o „Săptămâna donării de sânge” pentru a consolida rezervele pentru vară