Comunitatea Madrid organizează mai mult de 30 activități informative gratuit pentru vara viitoare la Centrul de Educație pentru Mediu –CEA– El Águila, situat în municipiul Chapinería. Este necesară înregistrarea prealabilă, care se poate face personal, telefonic sau online.

Rețeaua regională de spații de mediu, care anul acesta își sărbătorește 25 aniversare, oferă posibilități de petrecere a timpului liber și de timp liber în mijlocul naturii, precum și propuneri pentru a înțelege mai bine mediul care ne înconjoară și, în acest de asemenea, învață să-l protejezi. Programarea se desfășoară pentru toți oamenii, astfel încât se adaptează la diferite grupe de vârstă, condiție fizică, interese, gusturi sau hobby-uri.

Ministrul adjunct al Mediului și Agriculturii, Mariano González , a vizitat astăzi acest centru, care promovează durabilitatea și comportamentul responsabil în mediul înconjurător și are o vedere largă asupra conjuncției râurilor Alberche și Perales. În ea se pot vedea păduri de stejari și poieni de arbori monumentali, unele dintre ele catalogate ca unici, precum și plantații dense de pe malul râului cu sălcii, arini și frasin.

De știut acest ecosistem mediteranean, între lunile iunie și septembrie vor avea loc ateliere, cursuri și expoziții. Se va face, de asemenea, o abordare a păsărilor insectivore, liliecilor, libelulelor și altor insecte, sau îngrijirea plantațiilor de ulm astfel încât acestea să reziste grafiozei (boală fungică). Vremea bună permite, de asemenea, multiplicarea activităților în aer liber dedicate traseelor, itinerariilor sau observației astronomice, precum și vizitarea producătorilor locali și cunoașterea localităților din zonă.

De asemenea, vor fi propuneri dezvoltate în livezi și pentru cultivarea produselor de larg consum, precum folosirea patului de semințe, degustarea de roșii și tratamente naturiste pentru combaterea nechimică a dăunătorilor, sau tehnica de compostare și vermicompostare pentru transformarea deșeurilor.

González i-a încurajat pe madrileni să cunoască acest spațiu și să se apropie de natură prin intermediul experților, să o aprecieze mai bine și să contribuie la conservarea lui și a reamintit că Executivul Guvernul regional a crescut cu 30% bugetul alocat educației pentru mediu în 2022. În total, 2,5 milioane vor fi alocate pentru programele și activitățile desfășurate în Rețeaua Regională a acestor centre.

Angajamentul față de divulgare și conservarea mediului

Completați această ofertă încă șase CEA în Bosquesur (un parc periurban care ocupă o parte din districtele municipale Fuenlabrada, Leganés, Alcorcón, Getafe și Pinto); Caserío del Henares (San Fernando de Henares); El Campillo (Rivas Vaciamadrid); El Cuadrón (Defileul Munților); Pădurea de fagi din Montejo (Montejo de la Sierra) și Polvoranca (Leganés). Toate oferă activități în weekend și sărbători, care sunt publicate pe site-ul Comunității Madrid, unde există și informațiile de contact pentru fiecare dintre ei: https://www.comunidad.madrid/servicios/urbanismo-medio-ambiente/red-centros-educacion-ambiental

În plus, centrele de vizitare ale Parcului Național Sierra de Guadarrama, situate în La Pedriza; Valle de la Fuenfría, Valle del Paular și Peñalara, propun și alte activități care pot fi găsite prin link-ul: https:// www .parquenacionalsierraguadarrama.es/es/visita/activities-cv.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid organizează în această vară mai mult de 30 activități gratuite de diseminare a mediului în Chapinería