Comunitatea Madrid sărbătorește 24ª Săptămâna Scurtmetrajului, cu scopul de a apropia cinematograful în acest format tuturor publicurilor. Concursul va avea loc de la până la 25 din noiembrie în spațiile și cinematografele din 29 municipalități din regiune și include, de asemenea, proiecția celor mai premiați a lumii, o Secție Oficială, un forum profesional și un omagiu adus actorului și regizorului Ramón Barea.

Ministrul Regional al Culturii, Turismului și Sportului, Marta Rivera de la Cruz, a participat astăzi la prezentarea programului și a reamintit că â cu istoria sa lungă și fructuoasă, acest eveniment a devenit o referință în acest gen în Spaniaâ“. A€œ Aceasta este o oportunitate unică de a afla despre un format de film care ne-a oferit atât de multe bucurii în ultima perioadă, după Oscarul pentru cel mai bun scurtmetraj film de 2021 regizat de Alberto Mielgo din Madrid

;, a subliniat.

Ediția din acest an, al cărei poster a fost realizat de ilustratorul Borja Gonzá lez, va miza din nou pe cinema pe marele ecran la secțiunea necompetitivă Cele mai bune scurtmetraje din lume, care poate fi savurat la Sala Berlanga din capitală și la Cinematografele Zoco din Majadahonda.

În el, telespectatorii vor putea descoperi o selecție dintre cele mai premiate la cele mai importante festivaluri și competiții din lume, precum The Black Cop (Regatul Unit, Premiul BAFTA pentru mine Cel mai bun scurtmetraj); Warsha (Liban și Franța, Premiul Juriului al Festivalului de Film de la Sundance); Murmurele de apă (China, Palme d „Sau pentru cel mai bun scurtmetraj la Cannes) sau The wiper (Spania și SUA, Premiul Oscar pentru cel mai bun scurtmetraj de animație).

În plus, va avea o secțiune numită Talent pe scurt, în care 11 piese care au susținut și subvenționat guvernul regional. Aceste proiecții vor călători prin centre culturale, școli, institute și biblioteci din orașe precum Miraflores de la Sierra, Pedrezuela, Pozuelo de Alarcón, Chinchón sau Collado Villalba, pentru a aduce acest format audiovizual mai aproape de toate publicurile.

La rândul ei, Sala Berlanga a capitalei va găzdui Secțiunea Oficială, cu un program de 19 scurtmetraje care au primit ajutor de la Executivul de la Madrid: 14 de imagine reală și 5 de animație, care vor concura pentru diferite premii, cum ar fi Săptămâna scurtmetrajului -ECAM â( care se califică pentru Goyaâ(“ sau Premiile Telemadrid-La Otra. De asemenea, Madrid en Corto va recompensa 8 din filmele din Secțiunea Oficială cu distribuție pe un an, atât la nivel național, cât și internațional.

Short Film Week pune și ediția a VI-a a Forumului Profesional este în desfășurare, care va avea loc pe și din noiembrie la sediul Academiei de Arte și Științe Cinematografice. Vocația sa este de a fi un punct de întâlnire anual pentru profesioniștii din sector și va cuprinde discuții, întâlniri și interviuri, printre care se remarcă cele trei mese rotunde privind coproducția internațională a acestui gen cu participarea producătorilor spanioli și internaționali. Â

Omagiu lui Ramón Barea

În fiecare an, Săptămâna Scurtmetrajului onorează un profesionist din scena cinematografică de prestigiu recunoscut și a cărei carieră este strâns legată de această lume. Cu această ocazie, Comunitatea Madrid îi aduce un omagiu special lui Ramón Barea, actor și regizor care a participat la mai mult de 29 scurtmetraje de-a lungul carierei sale.

Pentru ocazie, sâmbătă 19 Noiembrie va fi proiectată la Academia de Științe și Arte Cinematografice o selecție de cele mai semnificative piese ale carierei sale, precum și o întâlnire cu protagonistul la care vor participa regizori și creatori precum Pablo Berger, Borja Cobeaga, Alain Lefebvre, Pedro Díaz și Alauda Ruiz de la Azúa.

Mai multe informații în www.madrid.org/semanadelcortometraje/202

Sursa: Comunitatea Madrid – 2022Comunitatea Madrid organizează 18ª Săptămâna scurtmetrajului pentru a aduce cinematograful mai aproape acest format pentru toate publicurile