Comunitatea Madrid, prin Ministerul Familiei, Tineretului și Politicii Sociale, oferă un nou program de discuții participative, tururi ghidate, ateliere și expoziții gratuite pentru centrele educaționale publice și concertate, în lunile martie până în iunie. În această ediție, activitățile se vor desfășura în centrele propriu-zise, ​​combinate cu tururi ghidate și trasee cu diferite tururi ale orașului Madrid și primele situri arheologice din regiune. Aceste inițiative sporesc abilitățile personale ale tinerilor și îi apropie de oferta culturală a regiunii, precum și de istoria și moștenirea acesteia.

Discuțiile vor aborda subiecte de interes pentru tineri, cum ar fi ca valoarea diferenței, a stimei de sine, a modului de a face față anxietății și emoțiilor sau riscurile rețelelor sociale. Elevii vor avea ocazia să clarifice îndoielile și să exprime opinii și puncte de vedere cu experți în subiecte. Acestea vor avea loc în centrul de învățământ propriu-zis, în sesiuni de una până la două ore dimineața.

Programul va începe cu discursul Deconectați-vă pentru a vă conecta , concentrat pe cum să creați o nouă foaie de parcurs cu privire la utilizarea ecranelor, astfel încât acestea să nu devină o problemă din cauza utilizării sale excesive. Un altul se va desfășura și pe Educația în utilizarea corectă a ecranelor și rețelelor sociale, în care elevilor li se arată cum să folosească aceste instrumente în mod responsabil, oferindu-le diferite resurse și idei care le sporesc talentele și abilitățile.

La rândul lor,

Ventilația emoțională va oferi cheile pentru a învăța să asculte emoțiile și tehnicile de lucru pe care participanții le pot se aplică zilnic, în timp ce Managementul anxietății și stresului va explicați cum sunt generate aceste situații și ce se poate face pentru a le evita și A mea nu este normală, dar nici a dvs. va promova normalizarea diferențelor și gestionarea diversității în rândul tinerilor. De asemenea, va avea loc un atelier educațional intitulat No more haters, concentrat pe prevenire de discurs instigator la ura si generarea de raspunsuri bazate pe respect si toleranta.

Din Madridul Evului Mediu lui Jean paul Gaultier

La rândul său, în cadrul ofertei de excursii cu ghid reveni la arheologic, vizite literare și istorice. Prima vă va permite să traversați diferite perioade, de la secolul I până la secolul al XX-lea, contemplând cele mai vechi vestigii ascunse în municipiul Alcalá de Henares sau descoperind originile și dezvoltarea capitalei din Evul Mediu până în prezent. .

Vizitele literare oferă trei tururi ghidate diferite: o plimbare prin Madridul scriitorilor din secolul al XIX-lea pentru a descoperi locurile legate de viața și opera lui Emilia Pardo Bazán, Rosa Chacel , María Goyri și Maria Lejarraga; un alt traseu prin Madridul Galdós care urmează urmele autorului însuși, opera și personajele sale pe străzile orașului; și o a treia prin Madridul Luces de Bohemia, cu mai multe opriri în locuri emblematice care apar în romanul lui Valle-Inclán.

Participanții la traseele istorice vor putea descoperi, într-un mod distractiv și educativ, povești și anecdote din Madridul din Los Austrias. , Carlos III, Sabatini și împrejurimile râului Manzanares. De asemenea, vor fi efectuate o serie de vizite ghidate în Aranjuez, Nuevo Baztán și Buitrago del Lozoya, datorită patrimoniului și importanței lor artistice.

Programul continuă la centrul cultural CaixaForum , unde studenții din centrele de învățământ pot participa la expoziția Cinema și modă de Jean Paul Gaultier, care tratează schimburile și influențele care au loc între cele două industrii, sub privirea deosebită a designerului, co-curatorului și directorului artistic al expoziției.

În sfârșit , Muzeul Casa Lope de Vega, situat în Barrio de las Letras din Madrid, te încurajează să cunoști casa unică a celebrului dramaturg spaniol și să trăiești experiența călătoriei în Epoca de Aur, printr-un tur ghidat. În plus, Lope de acasă la clasă oferă un față în față sesiune în sala de clasă în care se vor lucra asupra perioadei, autorului și literatura sa.

Comunitatea Madrid pregătește programul de discuții participative și tururi ghidate gratuite cu scopul de a centrele educaționale cunosc aceste propuneri și le pot încorpora în proiectul lor de predare, completând predarea formală. Pe parcursul anului trecut, aceste programe au avut mai mult de 9. 600 participanți. Centrele interesate își pot trimite cererea, în funcție de condițiile fiecărei activități.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid oferă un nou program de discuții și vizite gratuite pentru studenții din centrele de învățământ