Anul acesta, Comunitatea Madrid oferă cursuri de formare în noile tehnologii pentru a promova oportunitățile de angajare pentru tinerii din regiune. Acesta este obiectivul Conecta Empleo, o inițiativă care va fi realizată grație acordului de colaborare semnat astăzi de ministrul familiei, tineretului și politicii sociale, Concepción Dancausa, cu Carmen Morenés, director general al Fundación Telefónica, entitate care va să fie responsabil de activitățile de formare.

Connect Employment își propune să promoveze pregătirea tinerilor în noile profiluri tehnologice și astfel să le îmbunătățească angajabilitatea în acest sector. Conform datelor de la Fundația Telefónica Employment Map, în prezent există mai mult de 35.000 oferte de locuri de muncă digitale în regiune, cu profesii precum dezvoltator de software, administrator de sistem și manager de proiect.

Programul va afișa trei itinerarii de formare cu șase cursuri gratuite între 20 și 35 ore de durată fiecare. Primul constă în cursuri despre elementele fundamentale ale programării și programării cu standardul Java, iar al doilea este conceput pentru a aprofunda aspecte ale marketingului digital și WordPress. Ambele se adresează tinerilor între 18 și 30 ani, în timp ce al treilea itinerar are ca scop formarea educatorilor în intervenție socială cu cursuri de creare de conținut digital și comunicare în era digitală.

„Datorită acestui acord promovăm formarea în domenii în care știm că se generează locuri de muncă de calitate pentru tinerii din regiune, unul dintre grupurile prioritare pentru guvernul regional căruia dorim să le oferim în continuare noi oportunități de angajare”, a subliniat Dancausa. după semnarea acordului și vizitarea campusului 42 al Telefónica din Madrid, care tocmai a fost inclus în Top 10 dintre cele mai inovatoare universități din lume. Înscrierea la cursurile programului este acum deschisă, iar toate informațiile pot fi găsite la acest link.

Conectați Angajarea consolidează angajamentul Ministerului Familiei, Tineretului și Politicii Sociale de a crește calificarea tinerilor ca o modalitate de a-și îmbunătăți angajabilitatea digitală și se alătură proiectului Lideri digitali. Această inițiativă, care are și colaborarea Fundației Telefónica, își propune să formeze întreaga comunitate educațională în abilități și abilități necesare pentru a cunoaște atât potențialul oferit de noile tehnologii, cât și riscurile asociate cu utilizarea necorespunzătoare a acestora.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid oferă tinerilor instruire în noile tehnologii cu programul Conecta Empleo