#Madrid –

Comunitatea Madrid a lansat o nouă ediție a campaniei Biblioteci în vară, inițiativă care se va desfășura între ultima săptămână din iunie și prima săptămână din iulie și care oferă 24 de ateliere gratuite cu 445 de locuri pentru copiii de la 4 la 11 ani. varsta. Înscrierea la această activitate gratuită poate fi solicitată de astăzi până pe 5 iunie la centrele participante sau prin intermediul site-ului El Portal del Lector.

Acesta este un program special care se desfășoară în 12 biblioteci publice dependente de Comunitatea Madrid cu ocazia începerii vacanțelor în centrele de învățământ, astfel încât să reprezinte o alternativă de agrement pentru școlari și o măsură de sprijinire a concilierii familiare.

Vor fi 12 ateliere destinate copiilor de la 4 la 6 ani, inclusiv unul special adaptat copiilor cu nevoi speciale și altul intergenerațional, pentru nepoți și bunici. Celelalte 12 sunt pentru copii de la 7 la 11 ani, inclusiv unul inclusiv.

Programarea include subiecte precum arta, știința, cinema, istorie, limbi străine, mediul înconjurător sau robotică, fără a pierde din vedere cărțile și lectura, și cu o abordare ludică și educativă. Fiecare atelier durează cinci zile, de luni până vineri, dimineața, de la 10:30 la 13:30. Pentru a participa la acestea, este necesar să aveți Cardul Unic de Bibliotecă din Comunitatea Madridului și să nu fiți penalizat la data de încheiere a perioadei de înscriere.

Aceste activități vor fi găzduite de bibliotecile Pedro Salinas (Centru); Rafael Alberti (Fuencarral-El Pardo); Antonio Mingote (latină); Acuna (Moncloa-Aravaca); Miguel Hernández (Puente de Vallecas); Jose Hierro (Usera); Luis Martin-Santos (Vila de Vallecas); Maria Moliner (Villaverde); José Luis Sampedro (Chamberí); Javier Marias (Moratalaz); Elena Fortún (Pensiune) și Luis Rosales (Carabanchel).

site-ul web al Portalul cititorului.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid oferă în această vară peste 400 de locuri pentru copii în atelierele gratuite ale bibliotecilor sale publice