Comunitatea Madrid oferă cursuri de spaniolă refugiaților ucraineni pentru a le facilita accesul la un loc de muncă, în cadrul Programului de integrare profesională al Guvernului Regional. Primul dintre cele șase cursuri programate a început deja, dimineața și după-amiaza, care ar putea fi prelungit în funcție de cerere.

Ministrul Economiei, Finanțelor și Administrației Publice, Javier Fernández-Lasquetty, a vizitat 19 studenți ai primei dintre aceste acțiuni de formare, care a început anul trecut 18 aprilie la Centrul de Referință Nacional de Moratalaz și care este programat să se încheie pe 4 mai. În cadrul întâlnirii, studenții i-au arătat progresele și motivația lor în stăpânirea limbii, precum și dorința de a găsi o oportunitate profesională conform experienței lor.

În plus, sălile de clasă au a fost pregătit pentru acei ucraineni care au cunoștințe de spaniolă și au nevoie doar de întărire, acțiune la care au participat și Biroul Spaniol și universitățile din regiune. În acest fel, acestor persoane li se acordă o atenție cuprinzătoare și individualizată, bazată pe cariera lor profesională, pentru a concepe itinerariul de formare care se potrivește cel mai bine situației și ofertelor lor de muncă.

Fernández-Lasquetty are a subliniat că, conform ultimelor date disponibile, sunt aproape 800 persoane înregistrate în oficiile regionale de ocupare a forței de muncă, unde sunt însoțite de consilieri care le oferă sfaturi și informații.

Pe de altă parte, acestea au fost editate 22. 000 broșuri informative în limba spaniolă și ucraineană care cuprind procedurile care trebuie efectuate la accesarea serviciilor administrației regionale sau pe functionarea sistemului juridic. Aceste formulare au fost distribuite atât la Spitalul public de Asistență Medicală Isabel Zendal, cât și la centrele de ocupare a forței de muncă din Moratalaz, Getafe II și Leganés I. O secțiune specială a fost creată și pe site-ul oficial al Comunității Madrid.

După cum a subliniat directorul, „resursele pe care le punem la dispoziție îi vor ajuta să intre pe piața muncii, în special în Madrid, care și-au revenit deja de efectele pandemiei de COVID- 04”.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid oferă cursuri de spaniolă refugiaților ucraineni pentru a le facilita accesul pe piața muncii