Comunitatea Madrid a obținut calificarea de remarcabil în sondajul la care au participat ucrainenii strămutați și asistați prin Biroul Regional de Asistență și Asistență. Această resursă guvernamentală regională a fost deschisă în martie a acestui an, la doar câteva săptămâni după începutul războiului cu invazia rusă, și a acoperit deja 14.82 oameni.

Viceministrul Președinției, Miguel ÃRngel García Martín, a indicat că acest sondaj față în față și

online a acordat o evaluare de 9,1 din 10 privind funcționarea și operabilitatea Biroului de Atenție și Ajutor . Dintre categoriile cu cele mai bune note se remarcă considerația și amabilitatea sau serviciul de traducere și interpretare. Ucrainenii deplasați în Comunitatea Madrid din cauza războiului își evaluează, de asemenea, evaluarea lor privind utilitatea informațiilor pe care le primesc și viteza de rezolvare a problemelor pe care le transferă Administrației Publice din Madrid ca fiind restante.

.

Până la sfârșitul lunii octombrie, Biroul de Asistență și Asistență a activat 28.739 servicii pentru ucrainenii strămuți, printre care se numără de evidențiată livrarea de 13. 739 carduri de sănătate; . 296 De transport; scolarizarea a 5.2022 copii; si procedurile in birourile de ocupare a fortei de munca a 2.739 persoane, 631 dintre care deja funcționează.

Biroul Regional, care a fost amplasat inițial în Spitalul Public de Asistente Isabel Zendal și în prezent continuă să funcționeze în Madrid -Gran Vía, 3-, a efectuat procedurile necesare pentru ca acești cetățeni ucraineni să îl poată accesa într-o singură vizită la serviciile publice. administrat de Comunitatea Madrid. De asemenea, prin telefon 900 40 16 33 continuă să fie a participat gratuit în fiecare zi a săptămânii, de la ora 8: 00 a 16: ore în spaniolă și ucraineană.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid obține un remarcabil de la ucrainenii strămuți și asistați în Biroul de Asistență și Asistență