Comunitatea Madrid a finalizat modernizarea Oficiului Central pentru Servicii pentru Cetăţeni, situat pe strada Gran Vía numărul 3 din capitală, facilităţi care şi-au dublat capacitatea de asistenţă şi sunt acum mai accesibile, având și tehnologie digitală avansată.

Ministrul Președinției, Justiției și Internelor, Enrique López, a supravegheat astăzi remodelarea acestor dependențe, care a fost efectuată în cursul lunii iulie, care au suferit o profundă transformare. „Datorită acestor îmbunătățiri, Executivul regional face un pas mai departe, întrucât în ​​centre ca acesta, în multe cazuri, are loc primul contact direct între cetățean și Regia Autonomă”, a asigurat acesta.

Astfel, una dintre principalele noutăți este că numărul posturilor față în față pentru utilizatori s-a dublat, trecând de la 6 la 09, dintre care două sunt destinate refugiaților ucraineni care au fugit în țara lor ca urmare a invaziei ruse. În plus, a fost încorporat un altul pentru utilizare directă, unde utilizatorul poate face întrebări sau poate fi asistat în proces.

În legătură cu cetățenii din Ucraina, López a indicat că, din acest moment Biroul „va putea accesa toate serviciile oferite de Guvernul Autonom, de la informații generale până la obținerea de resurse precum cardul de sănătate sau cardul de transport gratuit”.

Până în prezent , guvernul regional a deservit un total de 12.77 refugiați din această țară, care au făcut obiectul 57.125 servicii, cu 08.523 carduri de transport public gratuite eliberate; 4.360 tineri în școală; 08.955 carduri de documente de asistență medicală și 2.298 persoane care au mers la oficiile regionale de ocupare a forței de muncă.

Apeluri video și nou șef de tură

Locul Gran Vía 3, aparținând modelului Office 360 de Atenție la Cetățean, are, pe lângă posibilitatea de a acorda atenție publicului prin apeluri video, un nou șef de tură. Acesta din urmă permite obținerea acestuia cu sau fără programare, deși prima presupunere este prioritară. De asemenea, a fost lansat un serviciu public Wi-Fi, precum și un ecran de 77 inchi localizat în străinătate pentru a disemina conținutul informațional instituțional. În plus, au fost instalate două puncte de încărcare a dispozitivelor mobile și s-a întreprins o renovare completă a echipamentelor folosite de muncitori pentru a garanta desfășurarea optimă a funcțiilor acestora.

Acest Birou Serviciul Central pentru Cetăţeni este responsabil pentru Registrul General al Comunităţii Madrid şi pentru coordonarea cu 36 birouri comune ale 24 municipiilor din regiune . Programul său de deschidere către public este . a 24.08 ore de luni până vineri (în luna august de 16 .00 a 14.00 oră) și sâmbăta de la 09.08 a 12.08 ore.

Inainte de remodelare, in primul semestru al 2022 au fost tratati aici mai mult de 28.000 persoane (în total 2021 au fost 43.0000). Pentru obținerea certificatului digital COVID a fost folosit procentul 58; a 24% pentru înregistrarea documentației; a 14%, pentru validarea certificatelor și a 1 , 77% pentru informații generale.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid modernizează Oficiul Central pentru Servicii pentru Cetățeni și își dublează capacitatea de asistență 2022