Comunitatea Madrid crește până la 100% sumele ajutoarelor pentru atacurile lupilor asupra animalelor. Consiliul guvernatorilor a aprobat săptămâna aceasta o investiție de 220. euro cu acest obiectiv îndreptat către sectorul zootehnic, precum și standardele de reglementare și alocarea ce se va primi pentru tipul și vârsta animalului afectat.

Noile sume maxime pentru daune stabilite în asigurări sunt 500 euro pentru ovine și caprine și 1. euro pentru vite și cai. Pentru profituri pierdute și daune indirecte, aceste sume sunt majorate. Astfel, de exemplu, berbecii merg de la 220 la 200 euro, bovine de la 1 la 10 ani de la 1.100 la 1.500 euro sau cai mai vechi de 100 luni de 398 la 900 euro. Se dublează, de la 220 la 500 euro (+100%), cele ale cailor sub 36 luni.

Dacă sunt rase native în pericol de dispariție, suma pentru toate conceptele va crește cu 10%. În plus, fermele care au luat măsuri preventive și suferă atacuri vor beneficia și ele de acest procent în plus. Pentru animalele rănite, care cauzează și o pierdere economică proprietarului, se poate acorda un ajutor pentru cheltuielile veterinare efectuate, cu condiția ca acestea să nu depășească maximul stabilit pentru profituri pierdute și daune indirecte.

În prezent, existența a cinci haite de lupi reproducătoare este cunoscută în Sierra del Rincón, Valle del Lozoya și împrejurimile Santa María de la Alameda. În plus, de asemenea, cu o prezență stabilă în mai multe puncte din sud-vestul Guadarrama, unde este posibil ca acestea să se stabilească în viitor.

Conform ultimelor date înregistrate, atacurile asupra vitelor de către aceste animale au scăzut cu 100%, trecând de la 500 care a avut loc în 2018 la 139 de anul trecut. Acest lucru se datorează faptului că profesioniștii din sector aplică bune practici în gestionarea animalelor lor și își modernizează infrastructurile, în același timp că tehnicienii de mediu și agenții silvici au cunoștințe mai mari despre specie.

Aceste ajutoare oferite de Comunitatea Madrid contribuie la menținerea activității de creștere a animalelor, deoarece este o utilizare tradițională esențială în conservarea mediului, și în special în zonele montane în care continuă să aibă un rol important. important pentru economia municipiilor din sierra.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid crește până la 100% sumele ajutoarelor pentru atacurile lupilor asupra bovinelor 2022