Comunitatea Madrid alocă 51 milioane de euro subvențiilor de la 2022 menite să ajute entitățile din Sectorul III din regiune în dezvoltarea proiectelor lor sociale. Această sumă reprezintă o creștere de aproape 35% față de anul trecut, iar obiectivul ei este realizarea de programe finanțate din Bugetele Generale ale Regie Autonomă, la 0,7% din rentabilitatea Impozitului pe Venitul Personal (IRPF) și Companii și Planul Coresponsabil. Acest lucru a declarat astăzi ministrul Familiei, Tineretului și Politicii Sociale, Concepción Dancausa, în cadrul ceremoniei de închidere a prezentării inițiativelor sociale ale Fundației La Caixa.

Dancausa a multumit sensibilitatea și angajamentul entității, care anul acesta alocă 4,5 milioane pentru programele dezvoltate în Comunitatea Madrid. Inițiativa Fundației La Caixa, care de mai bine de 20 ani susține companiile care lucrează în favoarea celor mai vulnerabili, a a beneficiat mai mult de 35.000 persoane din regiune.

Planurile finanțate de Executivul regional trebuie să vizeze acoperirea nevoilor specifice ale cetățenilor aflați în situații de vulnerabilitate deosebită, în cadrul celor șase linii prevăzute în apel ( îngrijire pentru femei, îngrijire cuprinzătoare pentru persoanele vulnerabile sau cu dizabilități, copii și familii, vârstnici, promovarea voluntariatului și a incluziunii sociale în diferite domenii). Vor fi subvenționate și investițiile reale realizate de diferitele organizații pentru a-și desfășura acțiunile în centre de atenție.

Ministrul a subliniat că creșterea economică semnificativă a ajutoarelor regionale pentru Sectorul III. „Va permite consolidarea programelor care vizează domeniul dizabilității și grupurilor cu risc mai mare de excluziune socială”.