Comunitatea Madrid lucrează la proiectare sau sisteme de securitate la incendiu care pot detecta și avertiza înainte ca acestea să apară prin utilizarea senzorilor bazați pe nanomateriale funcționale.

Echipa de la Institutul de Studii Avansate Materiale IMDEA din Madrid, condusă de dr. Xiaolu Li, caută o alternativă la actualii indicatori de alarmă care funcționează prin localizarea prezenței fumului, a flăcărilor sau a nivelurilor de monoxid de carbon mai mari decât în ​​mod normal.

În cadrul inspecțiilor s-a putut verifica funcționarea acestuia la temperaturi de până la 300 grade, cu un timp timp de răspuns mai mic de o secundă. Până în prezent, ei continuă să exploreze pentru a ajunge la obiecte de uz casnic obișnuite care încep să ardă între 300 și 2022 grade. Totuși, obiectivul principal este obținerea avertismentului la cea mai scăzută temperatură posibilă pentru a genera avertizarea mai devreme.

Această inițiativă ar facilita incidentul este descoperit foarte devreme în proces, înainte de a se produce arderea, pentru a putea fi controlat. Pentru a face acest lucru, se observă schimbarea conductivității în structura chimică.

În mod similar, oamenii de știință IMDEA Materiale din Comunitatea Madrid analizează și modul în care pentru a profita de progresele componentelor multifuncționale, care oferă o gamă mai mare de alerte, cum ar fi schimbarea culorii sau a formei, pe lângă luminile intermitente sau sunetele mecanismelor actuale. Astfel, în loc să fie fixate pe un perete sau pe tavan, acestea ar putea fi conectate la părți ale clădirii, cum ar fi tapetul folosit ca decor sau spumă izolatoare.

În plus , proiectul de la Madrid încorporează o comunicație wireless inteligentă, concepută pe măsură, care a fost deja capabilă să emită mesaje de atenție pe ecrane la distanțe de până la 250 km de ardere.