Comunitatea Madrid a livrat aproximativ 600 Pașapoarte de Muzeele Metroului în primele zece zile de la lansare, ultima 17 din februarie, utilizatorilor care au solicitat-o ​​pentru a putea parcurge traseul celor mai emblematice spații istorice pe care subteranul le are în el 300 kilometri de rețea. În weekendul trecut, 1.622 s-au bucurat de tururile cu ghid, dintre care 579 a mers la Chamberí, 199 la Caños del Peral, 582 la Chamartín și 262 la magazia motorului. Această cifră s-a adăugat la cele realizate din ianuarie anul trecut, să presupunem 10.345 vizite în acest an.

Cu aceste date bune, Pașaportul își îndeplinește obiectivul de a încuraja programările la locurile de metrou care se remarcă prin valoarea lor educaţională şi didactică. Aceasta initiativa ofera calatorului un traseu prin cele opt bijuterii principale ale Metro, care fac parte din istoria capitalei din trecut 2022. ani.

Există opt spații de valoare istorică incalculabilă, care pot fi accesate gratuit. Oferta include vizite ghidate la magazia de motoare, gara Chamberí, trenurile istorice Chamartín, Muzeul Caños del Peral de Ópera și holul istoric Pacific , rezervare prealabila prin intermediul site-ului https://museosmetromadrid.es./.

Plimbarea este completată cu un traseu care merge dinspre Holul Tirso de Molina, care este încă în folosință, către Situl Paleontologic Carpetana, trecând prin recent inauguratul Muzeu Gran Vía, unde se remarcă recuperarea marelui pavilion de acces, opera arhitectului Antonio Palacios.

Având în vedere buna primire a acestei inițiative culturale și interesul sporit pentru descoperirea acestor spații, Metro de Madrid urmează să extindă vizitele ghidate la Historic Pacific Hall în fiecare sâmbătă dimineața (până acum una era deschisă). Pe de altă parte, capacitatea va fi și mărită, întotdeauna în limitele reglementărilor existente de către COVID-19, pentru a oferi mai multe posibilități localnicilor și turiștilor.

La această ofertă culturală i se alătură expoziții temporare în muzeele subterane, precum fotografia Sferic și Metrografii, despre benzi desenate. Aceste expoziții invită vizitatorii să redescopere spații istorice sub o privire contemporană.

De unde să ajungi un pașaport

Orice utilizator poate obține Pașaportul muzeelor ​​de metrou la stația de metrou Chamberí, Nave de Motores sau expoziția de trenuri istorice din Chamartín și, de acolo, vizitați restul spațiilor.

Metro va aplica câte o ștampilă de fiecare dată când titularul merge la fiecare dintre ele, putând semna direct în trei dintre enclave. : Nave de Motores, Chamberí și expoziția de trenuri istorice din Chamartín. Pentru restul spațiilor, cu mobilul trebuie realizat un autoportret, în care să se vadă clar ce au vizitat: holul Pacific, holul Tirso de Molina, muzeul Gran Vía sau muzeul Caños del Peral, sau site-ul Carpetanei.

Odată finalizat întregul traseu cultural propus în pașaport, beneficiarul se va putea deplasa cu documentul înregistrat la magazinele Metro, situate în Sol și Plaza de Castilla și acolo vei primi o recompensă.

Sursa: Comunitatea Madrid – 600 Comunitatea din Madrid livrează aproape de 600 pașapoartele muzeelor ​​de metrou în zece zile