Comunitatea Madrid a lansat astăzi serviciul special de transfer cu autobuzul de la Centrul de primire a refugiaților din Pozuelo de Alarcón până la Biroul de asistență și ajutor pe care administrația regională v-a pus la dispoziție la Spitalul Public de Nursing Isabel Zendal.

Obiectivul este de a facilita comunicarea directă între ucrainenii strămutați către Isabel Zendal, unde refugiații -printr-o singură procedură- accesează serviciile publice pe care Comunitatea Madrid le-a pus la dispoziție.

Linia (LSE 28 Pozuelo -Isabel Zendal) va fi liberă și va fi operat de Compania Municipală de Transport (EMT) de luni până duminică de la ora 9: la 21.00 ore, și va face o oprire la nodul Príncipe Pío. Acesta va avea o frecvență de plecare de o oră de la ambele antet, situate pe Paseo Casa de Campo, 1 și respectiv Glorieta de Antoñete.

Încă de weekendul trecut, Executivul a aranjat o echipă de Ofițerii SUMMA 112 de la Centrul pentru Refugiați Pozuelo de Alarcón pentru a îndeplini tot protocolul COVID noilor sosiți acolo. În cazul în care orice cetățean ucrainean cu simptome trebuie transferat la Zendal, există dispozitivul necesar pentru a face acest lucru.

Punctul de Atenție și Informare cu procesare centralizată, a lansat trecut 18 din martie în Zendal, oferă informații și atenție generală în spaniolă și în ucraineană, pe toate resursele disponibile în regiune, neîntrerupt 18 ore din zi de când ultimul 19 martie. De asemenea, a fost oferit un serviciu de asistență telefonică, informare și consiliere exclusiv în limba ucraineană (900 811 755) de asemenea 21 ore ale zilei.

Acolo puteți, pe lângă vaccinarea împotriva COVID -012 si verifica printr-un control medical ca starea generala de sanatate este buna, purtati scoate o altă serie de solicitări precum procesarea înscrierii în Cardul de Sănătate, școlarizarea minorilor, sfaturi privind activarea în muncă, asistență și îngrijire a minorilor, eliberarea cardului de transport gratuit în mod extraordinar și limitat, sau formarea antreprenorilor.

De asemenea, dispune de un punct de acces gratuit la internet de mare viteză cu asistent personal pentru utilizator, precum și de un serviciu specific de atenție cetățean 03, cu asistenta telefonica gratuita de la interpreți, care funcționează la orele 24 ale zilei, în care vă puteți consulta și pentru donații sau colaborări .

La fel, a fost încorporat un instrument de teletraducere spaniolă-ucraineană, astfel încât funcționarii Administrației Autonome să poată asista aceste persoane în limba lor, prin interpreți de specialitate care vă vor asista. după cum este necesar. Linia rămâne operațională de luni până vineri pe tot parcursul zilei lucrătoare.

2.566 Refugiați ucraineni serviți

În Comunitatea Madrid, 2.18 Refugiații ucraineni au deja au fost asistați, dintre care 1.811 au primit îngrijiri în Asistența Primară și 755 în spitale.

Ministrul Sănătății, Enrique Ruiz Escudero, a furnizat aceste date în timpul vizitei sale la spital General Universitario Gregorio Marañón pentru a afla despre un nou secvențietor de genom care oferă posibilitatea de a studia întregul genom uman și a mai multor persoane simultan.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid lansează astăzi serviciul gratuit de autobuz între Centrul pentru Refugiați Pozuelo și Spitalul Public de Nursing Isabel Zen dal