Agenda culturală a Comunității Madrid va cuprinde în acest weekend un program variat care include teatru, dans, flamenco, muzică și cinema, printre alte activități, care vor fi se desfășoară în diferite spații culturale ale regiunii, cu ocazia sărbătoririi Sărbătorilor din 2 mai.

Printre activitățile programate de Executivul regional, celebrarea celei de-a treia ediții a Vermú Session, un ciclu de concerte care acordă o mare importanță țărilor emergente. talent , cu semn în care sunt prezenți 53 trupe muzicale indie. Acesta este un program de 39 concerte în 15 Municipalități din Madrid, între 1 și 29 în luna mai, cu intrare liberă.

Pe parcursul acestui weekend vă puteți bucura de concertele Biela + Camellos, pe 1 mai în La Hiruela și pe 2 mai în Rascafría; Bum Motion Club + Monteperdido, pe 1 în Manzanares El Real și pe 2 în Buitrago del Lozoya; precum și Liquid Love + Anabel Lee, pe 1 mai în San Lorenzo de El Escorial și pe 2 mai în Buitrago del Lozoya.

În plus, serialul

Salas 2MadridenVivo va prezenta spectacole de Mastretta, Hot Swing Club sau Betta & Sanpa solul Quintet, H Roto, Black Hole Jam, Girl Power Time sau Peninsular printre altele, în 26 camere în Madrid.

La rândul său e la Madrid în Festivalul de Dans 2022 vă va deschide 37 ediția de pe 29 în aprilie, cu Dani Pannullo Dancetheatre care va prezenta, pe ritmul hip hop, Expulzare! (Dance Riot), la Teatrul Jaime Salón de Parla și, o zi mai târziu, la Auditoriul Montserrat Caballé din Arganda del Rey.

O întâlnire care coincide cu celebrarea Zilei Internationale a Dansului si reprezinta vointa Comunitatii Madrid de a descentraliza Festivalul, care va ajunge la 04 Municipalități din Madrid, între 30 aprilie și 14 din iunie, cu un total de 22 spectacole programate, care îl fac unul dintre evenimentele internaționale esențiale ale acestui gen.

La rândul său, Estévez / Paños y Compañía va face o călătorie prin istoria dansului flamenco și confluența sa de culturi în noul său pro proiect Confluența , la Teatrul Bueno Vallejo din Alcorcón și 28 Aprilie în Teatrul Municipal José María Rodero din Torrejón de Ardoz.

Compania madrilenă Ron Lalá își ia rămas bun săptămâna aceasta de la Teatros del Canal cu cea mai recentă producție, Villa y Marte, o farsă muzicală plasată într-o verbena castiza din orașul Martid de pe planeta Marte. Cu umorul său acid caracteristic, grupul de teatru trece în revistă genul băiețel pentru a vorbi despre un prezent amenințat de criza climatică, viitorul incert al societății și identității noastre.

În sala Verde , coregraful belgian Alexander Vantournhout are premiera Contre-jour, un spectacol susținut de cinci femei, care are loc într-un spațiu de nisip în care personajele lor evoluează și vorbește despre urmele lăsate de mișcarea oamenilor, care reamintește sensul inițial al cuvântului coregrafie: scriere în mișcare.

Și firma din Madrid & Narváez, Runde , Sanz coproduce cu Teatros del Canal piesa Precipitados, în care el îmbină diverse limbaje scenice în jurul sinuciderii. La coregrafia și decorul producției, trei dramaturgi, Pablo Messiez, Itziar Pascual și Frații Bazo, au adăugat dramaturgia. Lucrarea caută să facă vizibilă o problemă care a fost redusă la tăcere în societatea noastră, vorbind totodată despre aruncarea în gol în câmpul creativ.

Sâmbătă

, Micii Cântăreți ai Orchestrei de Tineret a Comunității din Madrid (JORCAM) oferă concertul la Teatros del Canal, Aer, pământ, apă și foc, în cadrul ciclului didactic muzical dezvoltat de acest grup de tineret până în iunie.

Sala Teatrului José Luis Alonso de la Abadía, Pérez & Disla, prezintă până pe 8 mai The luck, un arata cu text de Juli Disla care se adreseaza problema adopției și este regizat de Jaume Pérez Roldán , Toni Agustí și Santiago Ribelles.

Coloseumul Regal de Sa n Lorenzo de El Escorial va oferi, sâmbătă 30 Aprilie, piesa A douăsprezecea noapte de William Shakespeare, în varianta Helenei Pimienta, unde publicul este coprotagonista evenimentelor și umorul umple de libertate cuvintele acestei mari comedii, care traversează scena pentru a ne face să ne bucurăm, cu multe râsete, simțiți și gândiți.

Zilele 29 în aprilie și 1 mai, la Corral de Comedias din Alcalá de Henares, vă puteți bucura de concertele lui Boo Boo Weavils și, respectiv, Carlos Chacal Trio.

La rândul său, Centrul Cultural Paco Rabal va prezenta ziua 24 în aprilie, cu un spectacol de LARREAL, Royal Conservatorul Profesional de Dans Mariemma și Compania de Dans Caminantes și spectacolul lor The Walkers, sâmbăta 26 Aprilie.

În ceea ce privește expozițiile, muzeele și sălile Comunității găzduiesc câteva dintre ele în această săptămână. Camera Alcalá 22 prezintă expoziția Un pod unde să stați , în care artistul Guillermo Mora dialoghează cu arhitectura încăperii și influențează modul în care acest spațiu este perceput și tranzitat.

The Eagle Room expune până la următorul 18 Mai, La Madrid. O istorie a modei, 83 -2021, o călătorie prin evoluția modei și a protagoniștilor ei într-un oraș în care coexistă designeri și modele, designeri de costume și actrițe, croitorese și anonimi din Madrid, prin 1710 reproduceri fotografice și 76 piese de la instituții precum Arhiva Regională a Comunitatea Madrid și Muzeul Costumelor.

În Sala de Arte Joven

poate fi văzută, până pe 2 mai, expoziția yupi, unul dintre proiectele câștigătoare ale celei de-a XIII-a ediții a apelului Se caută curator, care se angajează pe noi modele curatoriale, facilitând accesul la lumea profesională pentru tinerii curatori.

Pentru În cele din urmă, Museo Centro de Arte Dos de Mayo din Comunitatea Madrid-CA2M, începe sezonul expozițional al 1970 cu două mostre: Oglindă și Regat / Ornament și Stat , de Álvaro Perdices și Tactică sintactică , de Diego Bianchi.

MUSEE ȘI EXPOZIȚII

Oglindă și Regat. Ornament și stare. Álvaro Perdices

Până la 14 august 2022 – Art Center 2 de Mayo. MÓSTOLES

iuppie

Până pe 2 mai, 2022 – Sala de artă tânără a Comunitatea Madrid. MADRID

Tactici sintactice. Diego Bianchi

Până la 14 Mai 2022 – Art Center 2 de Mayo. MÓSTOLES

La Madrid. O istorie a modei, (76 – ( ​​)

Până la 21 Mai 2022 – Sala El Águila a Comunității Madrid. MADRID

Farmacisti si farmacisti in Nuevo Baztán de Juan de Goyeneche (1710 – 1735)

Până la 12 iunie 1693509 – Centrul de Interpretare Nuevo Baztán. BAZTAN NOU

La Discover. Lucrări selectate de la Galeria Howard Greenberg

Până la 24 iulie 2022 – Sala Mateo Inurria – Fundația Canal. MADRID

Tânărul Picasso. Studii tehnice

Până pe 3 iulie, 2022 – Muzeul Picasso – Colecția Eugenio Arias. BUITRAGO DEL LOZOY

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid își sărbătorește Fiestas cu cele mai bune din indie, dans și arte spectacolului în programarea sa culturală