Ministrul Familiei, Tineretului și Politicii Sociale, Concepción Dancausa, a participat astăzi la ședința urgentă convocată de Ministerul Incluziunii, Securității Sociale și Migrației pentru coordonarea cu comunitățile autonome răspunsul de primire și ajutor pentru refugiații ucraineni care ar putea ajunge în Spania din cauza invaziei Rusiei în Ucraina.

În această întâlnire, Dancausa și-a reiterat încă o dată disponibilitatea totală și colaborarea guvernului regional în toate măsurile care pot fi luate pentru a atenua această criză umanitară. În acest sens, consilierul a solicitat Guvernului să centralizeze toate acțiunile de primire și asistență care sunt puse în aplicare pentru a le eficientiza și a răspunde nevoilor refugiaților ucraineni care ajung la granițele noastre.

În plus, a solicitat stabilirea unui canal de comunicare fluid și permanent între Minister și comunitățile autonome, astfel încât acestea să poată avea informații în timp util cu privire la evoluția situația și nevoile persoanelor strămutate.

Ministerul a comunicat că va trimite un chestionar pentru ca guvernele regionale să raporteze despre resursele pe care le au la dispoziție pentru a face față acestui lucru situatie. La rândul său, Comunitatea Madrid va transmite acest document consiliilor municipale din regiune pentru ca acestea să-și includă ofertele.

Dancausa a reamintit că președintele regional, Isabel Díaz Ayuso, a anunțat deja ieri ministrului consilier și însărcinat cu afaceri al Ambasadei Ucrainei în Spania, Dmytro Matiuschenko, diferitele măsuri și servicii pe care Comunitatea Madrid le-a pus la dispoziția poporului ucrainean în materie de sănătate, educație, locuințe, sprijin pentru familii sau acoperirea de bază. nevoile persoanelor strămutate .

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid își reiterează disponibilitatea și colaborarea deplină pentru a ajuta Refugiații ucraineni și solicită guvernului central să centralizeze toate acțiunile