Comunitatea Madrid a încheiat cea de-a V-a ediție a turneului școlar de dezbateri în limba franceză, în care IES Beatriz Galindo a fost câștigătoare. Centrul, situat în capitală, a obținut victoria după ce a concurat în finală cu IES Juan de Mairena din San Sebastián de los Reyes. La această competiție s-au înscris până la 20 echipe de elevi din anul IV Liceu Obligatoriu și Bacalaureat, cu șase mai multe decât anul trecut.

Participanții au discutat problema acestei ediții: Este Uniunea Europeană într-adevăr consolidată după treizeci de ani de funcționare? Obiectivul concursului este de a promova abilitățile de comunicare și oratorie, precum și de a dezvolta capacități precum creativitatea, spiritul critic, analiză, sinteză, munca în comun sau realizarea unui discurs.

Urmărind scopul pedagogic al acestei activități, judecătorii au dedicat timp pentru comentarii și aprecieri participanților, analizând munca depusă și oferind sfaturi pentru îmbunătățirea în viitorul. Pentru a ajuta în sarcina de îndrumare a elevilor, guvernul regional a pus la dispoziția profesorilor și asistenților de limbi străine mai multe ateliere online.

Mai exact, un total de 2 .743 Profesioniștii lucrează în acest an în Comunitatea Madrid, acordând sprijin directorilor de centre care participă la Programul Bilingv, îndeplinind sarcini de consolidare a competențelor orale în limba străină. De asemenea, își încurajează interesul pentru limba și cultura țărilor lor și promovează inițiative de formare și învățare.

. )

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid își încheie al V-lea turneu școlar de dezbateri în limba franceză, în care IES Beatriz Galindo a fost câștigătoare 743