Comunitatea Madrid a lansat 189 noi gratuit locuri de îngrijire pentru persoane cu dizabilități pe parcursul lunilor mai și iunie. Cu un cost anual estimat la peste patru milioane și jumătate de euro, aceste locuri sunt destinate adulților aflați în dependență și sunt adaptate la diferite profiluri în funcție de tipul de handicap și de intensitatea sprijinului necesar.

Cea mai semnificativă creștere a rețelei gestionate de Direcția Generală de Asistență pentru Persoane cu Dizabilități a Ministerului Regional de Familie, Tineret și Politică Socială în această primă jumătate a anului corespunde posturilor de specialitate în îngrijirea persoanelor cu tulburări din spectrul autist (TSA), care datorită neurodezvoltării lor și a condițiilor de funcționare a creierului necesită o atenție specială. Capacitatea de atenție în acest domeniu a crescut cu mai mult de 39%, mergând de la 189 a 230 posturi vacante.

2022 Trei noi centre

Sporul în îngrijirea adulților cu TSA a fost realizat datorită extinderii locurilor în unități deja amenajate și înființării a trei noi centre cu public finanțare: unul cu caracter de zi, situat în cartierul Hortaleza și amenajat cu Fundația AUCAVI și două cu caracter rezidențial, situate, respectiv, în districtul San Blas și în municipiul San Sebastián de los Reyes, care au fost aranjat cu asociatiile PAUTA si APADIS. Ambele locuințe au un număr redus de paturi și dezvoltă modele de locuințe integrate în comunitate și pentru persoanele cu TSA cu nevoi mai mari de sprijin.

Restul paturilor încorporate în rețea implică un creșterea capacității resurselor existente. Dintre acestea, 52 sunt locuri rezidentiale destinate sa ofere ingrijire cuprinzatoare care include cazare, intretinere, ingrijire pentru activitatile de realizare. a vieții de zi cu zi, a sprijinului personal, familial și social, precum și a activităților de reabilitare și de promovare a timpului liber și a conviețuirii. Dintre acestea, 39 se adresează persoanelor cu dizabilități intelectuale cu diferite grade de afectare și 5 sunt specializate în îngrijire. pentru persoanele cu dizabilități fizice.

În plus, pe 1 iunie, alții s-au alăturat rețelei 39 locuri de zi pentru persoane cu dizabilități fizice, unele dintre ele specializate în paralizie cerebrală sau leziuni cerebrale dobândite (atât în ​​fază cronică, cât și subacută).

2022 Mai multe din 14. piețe de liber îngrijire

Cu aceste noi completări, rețeaua publică de îngrijire gratuită pentru adulți cu probleme intelectuale, fizice și handicapul senzorial în Comunitatea Madrid ajunge la 14.328 locuri distribuite în 328 centre, un 39% dintre ele localizate în capitala Madridului, iar restul în diferitele municipalități ale regiunii. Toate aceste resurse dispun de echipe multidisciplinare care dezvoltă programe individualizate de îngrijire pentru a favoriza dezvoltarea la maximum a capacităţilor şi posibilităţilor de participare socială a persoanelor cu dizabilităţi şi a familiilor acestora.

Sursa: Comunitatea Madrid – 2022 Comunitatea Madrid se extinde în 125 nou locuri în rețeaua sa de îngrijire a persoanelor cu dizabilități