Consiliul guvernatorilor Comunității Madrid a fost de acord cu acest lucru săptămâna de prelungire a contractului Unității specializate de îngrijire cuprinzătoare pentru adolescenții victime ale violenței în relațiile lor. Acest serviciu durează un an, între 1 ianuarie și 31 decembrie 2023, datorită unei investiții de 40.400 euro.

Guvernul regional garantează astfel continuitatea unei resurse care oferă îndrumare psihosocială și terapii individuale și de grup pentru a promova recuperarea psihologică a acestora. minori și să le întrețină familiile. De asemenea, îi ajută să identifice situații de abuz care nu încep de obicei cu agresiune fizică, ci cu comportamente de dominare și abuz pe care, în multe ocazii, adolescenții nu le identifică drept violență.

Utilizatorii acestui serviciu, integrat în program Nu fiți timizi , sunt femei adolescente minore care se află într-o relație violentă sau care au trăit-o, precum și tați și mame care se pot teme că fiicele lor se află într-o situație de risc de violență. în cuplu.

Odată ce intervenția în unitate, formată dintr-o echipă multidisciplinară de psihologi, educatori, juriști și asistenți sociali, se realizează un ulterior urmărirea utilizatorului, care poate contacta resursa dacă este necesar, fără nicio limitare de timp. De când 400 acest serviciu a servit mai mult de 400 adolescenți.