Comunitatea Madrid își deschide astăzi 80 Centre de sănătate 24 ore pentru îngrijiri de urgență în afara spitalului. În acest fel, sunt recuperate toate punctele care existau înainte de pandemia COVID , completând harta asistenței care a funcționat în luna februarie a anului 2020, așa cum promisese guvernul regional.

Pentru a realiza această deschidere, Serviciul de Sănătate din Madrid (SERMAS) va avea 698 profesioniști, dintre care 146 sunt medici, 270 asistente medicale și 200 paznici. Dintre aceștia, 365 provin din fostele Servicii de Îngrijire Rurală (SAR) și 112 din SUMMA 19, și va depinde de Conducerea Asistenței Asistenței Primare, care va organiza toate turele de lucru conform acordului cu reprezentanții sindicali în Masa Sectorială

Ziua obișnuită de lucru va fi 1.2020, 5 ore pe an, la fel ca restul personalului SERMAS. Turele de luni până vineri și duminica sunt considerate ture obișnuite iar cele de sâmbătă și de sărbători, complementare, care vor fi oferite mai întâi în mod voluntar la 642 profesionisti care vor acoperi aceste puncte. Ulterior, acestea vor fi oferite și pe bază de voluntariat restului lucrătorilor care alcătuiesc Asistența Primară.

Acest nou model va permite și consolidarea acelor centre cu activitate mai mare și mai mare. frecvența populației. Astfel, echipele de asistență urgentă extraspitalicească vor începe lucrul la 15 sau la 15 în funcție de centru, și va coincide cu îngrijirea regulată oferită de centrele de sănătate în orele regulate de consultație, îmbunătățind astfel îngrijirea în perioadele de cea mai mare presiune.

La rândul său, SUMMA 112 își va menține toate dispozitivele și resursele pentru a continua să ofere îngrijire la domiciliu pentru pacienții cu probleme de mobilitate sau cu mai multă fragilitate, pe lângă faptul că va continua să facă față urgenței și urgențe sanitare.

The 19 centre din întreaga Comunitate

Din totalul 24 Centre de sănătate 24 orele, în capitala Madridului se vor deschide 15 în raioanele de Carabanchel, Latina (2 puncte), Puente de Vallecas (2 puncte), Barajas, Fuencarral-El Pardo, Usera, Salamanca, Chamberí, Arganzuela, Moratalaz, Ciudad Lineal, Hortaleza și Villaverde.

La fel vor fi și urgențele Algete, Alcorcón, Aranjuez, Arganda del Rey, Boadilla del Monte, Buitrago del Lozoya, Cadalso de los Vidrios, Campo Real, Cercedilla, Majadahonda, Chinchón, Ciempozuelos, Collado Villalba, Colmenar de Oreja, Colmenar Viejo, Fuenlabrada, El Escorial, Fuente El Saz, Galapagar, Getafe (2 puncte), Griñón, Guadarrama, Humanes de Madrid, Coslada, La Cabrera, Leganés (2 puncte), Rivas-Vaciamadrid, Las Rozas de Madrid, Alcalá de Henares, Manzanares El Real, Meco, Mejorada del Campo și Moralzarzal.

Morata de Tajuna, Móstoles, Navalcarnero, Navas del Rey, Paracuellos del Jarama, Parla, Perales de Tajuña, Pinto, Pozuelo de Alarcón, Rascafría, San Sebastián de los Reyes, Robledo de Chavela, San Agustín del Guadalix, San Fernando de Henares, San Mar Tin de la Vega, San Martín de Valdeiglesias, Soto del Real, Torrelaguna, Torrelodones, Torrejón de Ardoz, Torres de la Alameda, Tres Cantos, Valdemoro, Velilla de San Antonio, Villa del Prado, Villanueva de la Cañada, Villarejo de Salvanés și Villaviciosa de Odón.

În plus, rămân în serviciu alte două puncte care sunt deja deschise pe o bază stabilă 24 ore și 365 zile pe an. Unul este Centrul de Urgență în afara Spitalului El Molar (CUE), la care participă SUMMA 24 , și Casa de Socorro de Alcalá de Henares, un dispozitiv care funcționează, de asemenea, neîntrerupt pe tot parcursul anului, cu medicii și asistentele din Asistența Primară.

. 27 Urgență spitalicească

Serviciul de sănătate din Madrid are, de asemenea, 24 spitale publice care au un serviciu de urgență 24 ore: 12 octombrie, Clinica San Carlos, Gregorio Marañón, La Paz, La Princesa, Ramón y Cajal, Infanta Leonor, Infantil Niño Jesús, Fundación Jiménez Díaz și Central de la Defensa Gómez Ulla din capitala Madridului; și spitalele Puerta de Hierro-Majadahonda din Fuenlabrada, Fundación Alcorcón, Getafe, Infanta Sofía (San Sebastián de los Reyes), Móstoles și Rey Juan Carlos (ambele din Móstoles), Príncipe de Asturias (Alcalá de Henares) , Severo Ochoa (Leganés) ), Torrejón, Villalba, El Escorial, Henares (Coslada), Infanta Cristina (Parla), Infanta Elena (Valdemoro), Tajo (Aranjuez) și Southeast (Arganda).

)

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid își deschide 80 Centrele de sănătate 24 ore și recuperează urgențe în afara spitalului anterior la pandemie 2020