#Madrid –

Comunitatea Madrid își apropie moștenirea culturală odată cu programarea celei de-a treia ediții a tururilor urbane Miguitas, care permite vizitatorilor să descopere trecutul Madridului și, în special, al Arganzuela, cartierul în care se află complexul El Águila. Programul este alcătuit anul acesta din trei itinerarii pentru adulți și ateliere, pentru care vor fi oferite 2.540 de locuri gratuite.

Traseele vor efectua înscrieri prealabile în fiecare vineri după-amiază și în weekend, din 28 aprilie până în 25 noiembrie și propun o călătorie prin istoria oamenilor care au trăit și au lucrat în cartier de la sfârșitul secolului al XIX-lea până în ultimii ani. al XX-lea; de la nașterea sa muncitorească până la dezindustrializarea sa, aprofundând în singularitatea arhitecturală și urbană a cartierului.

Primul traseu, care primește numele de În căldura industriei, este o plimbare care se întoarce la nașterea cartierului și la evoluția lui urbană, la originea numelui său și la consecințele sosirii căii ferate în această zonă a capitalei. Al doilea, Drumuri, fabrici și nașterea unui cartier muncitoresc, Este conceput pentru a descoperi mai în detaliu procesul de industrializare a zonei, care a avut ca rezultat inundarea populației muncitoare. Se afundă într-un context istoric care se încheie cu izbucnirea Războiului Civil, moment de cotitură care deschide o nouă etapă în oraș.

In cele din urma, Din acele fiare de călcat… aceste cartiere, Este o plimbare care începe cu anii 1930 și perioada postbelică ca fundal, care va transforma Arganzuela într-o zonă deosebit de importantă în oraș, întrucât este intrarea pentru mărfuri și alimente din locuri precum gara Delicias, Piața de fructe și legume și Matadero.

firimituri include și atelierul pentru familii Atingând arhitectura din El Águila. Se adresează copiilor cu vârsta de peste 6 ani și constă într-o călătorie tactilă prin arhitectura din El Águila, care invită familiile să caute urme ale trecutului său de fabricație care se găsesc încă pe fațadele și terasele clădirii. Vor fi oferite 378 de locuri gratuite, înregistrare prealabilă din 5 iunie.

De asemenea, această nouă ediție oferă Amprenta, un tur urban adaptat pentru studenții ESO și Bacalaureat în colaborare cu Direcția Generală pentru Tineret, pentru a crea spații de învățare care să ajute la dezvoltarea gândirii critice asupra experienței urbane la tineri.

Întâlniri în jurul peisajului

Pe de altă parte, în cadrul expoziției REGIUNE. Peisaj, fotografie și patrimoniucare este expus în sălile din El Águila până pe 7 mai, Comunitatea Madrid organizează ciclul de trei discuții Regiune. Întâlniri în jurul peisajuluicare va reuni specialiști din diverse domenii pentru a reflecta asupra lui și asupra tuturor implicațiilor sale, ca parte a unui patrimoniu cultural, social, activ și în continuă schimbare.

Dialogurile plasează cetățenia, tehnologia și arta ca puncte de plecare pentru dezbateri și vor fi prezenți profesioniști de seamă din sfera academică, precum Alicia Castillo, Joan Nogué, Patricia Horrillo sau Andrés Trapiello. În cazul în care Regiunea mea: peisaj și cetățeniemoderată de Mónica Luengo, va prezenta inițiative și experiențe în care populația a luat parte activ la practicile de recunoaștere, protecție și management ale acestora.

Noile tehnologii vor concentra conferința Regiunea Meta: Peisaj și tehnologie, Regizat de David Rejano, care va naviga de la noile sisteme informatice geografice la o a treia dimensiune, realitate virtuală sau augmentată, având în vedere dacă metaversul va fi noul peisaj. În sfârșit, întâlnirea Perspective asupra regiunii: peisaj și creație artisticămoderată de Paco Gómez, se va învârti în jurul capacității artei de a o explica.

Cele trei discuții, care vor avea loc pe 20 aprilie, 27 aprilie și, respectiv, 4 mai, la ora 18:00, în auditoriul Lolita Franco din El Águila, vor fi liber accesibile tuturor publicului.

Mai multe informații în https://www.comunidad.madrid/cultura/patrimonio-cultural

Înregistrare: https://actividadespatrimoniocm.es/

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid își apropie moștenirea culturală cu noua ofertă de activități din El Águila