#Madrid –

Comunitatea Madrid își amintește de obligația de a respecta reglementările de mediu la colectarea ciupercilor, coincizând în aceste date de toamnă cu sezonul de vârf pentru colectarea acestora. Corpul Regional al Agenților Silvici este însărcinat să se asigure că regulamentul este respectat și în acest scop efectuează controale asupra speciilor colectate, ponderii acestora sau locului de recoltare, pentru a asigura exploatarea durabilă a acestei resurse naturale. În caz de nerespectare se vor face confiscare și plângeri corespunzătoare.

Ministerul Mediului, Agriculturii și Internelor, prin Direcția Generală Biodiversitate și Amenajarea Pădurilor, oferă o serie de recomandări care indică importanța asigurării că activitatea se desfășoară în cadrul unei păduri publice – marcată la intrarea dumneavoastră. În plus, trebuie să aveți acordul proprietarului dacă este o proprietate privată.

În cazul Parcului Național Sierra de Guadarrama există o reglementare specifică, care stabilește că această activitate nu poate fi desfășurată pe niciun teren forestier care nu are plan de exploatare micologică. Față de anul trecut, numărul municipalităților cu reglementări specifice a crescut, alăturându-se Rascafría, Miraflores de la Sierra și Lozoya del Valle. Pentru aceste spații trebuie să obțineți licență de la primăria corespunzătoare.

La fel, Executivul regional avertizează asupra riscului pe care îl prezintă culesul de ciuperci fără a se cunoaște tipurile existente. Regiunea are o mare varietate de ciuperci, dar este necesar să le identificăm corect, deoarece unele sunt toxice și otrăvitoare și pot fi mortale. Prin urmare, ar trebui să le luați doar pe cele despre care sunteți absolut sigur că sunt comestibile și, dacă aveți îndoieli, să consultați un expert.

În cazul unei posibile otrăviri, ar trebui să mergeți imediat la un centru de sănătate cu o mostră din ceea ce ați mâncat. Este indicat să nu consumați tot ce se adună și să păstrați unele timp de cel puțin 3 zile, deoarece pot provoca efecte negative asupra organismului până la 72 de ore de la ingerarea lor.

Instrucțiuni pentru colectare

În Comunitatea Madrid se găsesc specii foarte apreciate pentru consum, precum ciupercile sălbatice, cântarele, ciupercile stridii sau hribii. The agaric musca Este cea mai periculoasă ciupercă pe care o pot întâlni fanii micologiei. Ingerarea acestuia poate provoca chiar moartea. Alte specii toxice sunt marasmius si agaric musca sau swatter de muște, care este și halucinogen.

In aceasta activitate este obligatoriu respectarea reglementarilor; circula cu vehicule numai în locurile permise; Nu obstrucționați drumurile, pistele sau barierele care ar putea împiedica trecerea vehiculelor oficiale și de urgență și asigurați-vă că nu există activități de vânătoare în desfășurare în zonă. La intrările principale în locurile în care se desfășoară vânătoare sau vânătoare, trebuie să fiți atenți la indicatoarele care indică faptul că respectiva activitate se desfășoară.

Agenții forestieri își amintesc că la recoltarea ciupercilor acestea trebuie tăiate și niciodată smulse, pentru a putea încolți din nou în același loc. În plus, este esențial să le transportați folosind un coș, astfel încât să-și elibereze sporii. De asemenea, ar trebui să evitați recipientele închise sau pungile de plastic, care pot cauza spargerea, murdărirea, umezirea sau fermentarea probelor colectate.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid își amintește obligația de a respecta reglementările de mediu în activitățile micologice