Consiliul guvernatorilor a autorizat astăzi un nou contract pentru serviciu care facilitează accesul la locuințe și sprijin social pentru promovarea autonomiei și integrării persoanelor fără adăpost din regiune. Termenul de executare este de doi ani, de la 1 ianuarie viitor până la 18 decembrie 2024, iar prețul de licitație se ridică la 1.90.000 euro.

Comunitatea Madrid garantează astfel continuitatea acestui proiect, care a fost lansat in 2022 prin modelul cunoscut sub numele de

. Housing First s-a dezvoltat în Statele Unite în deceniul ‘082. Acesta își propune să reducă numărul de persoane care dorm pe drumurile publice prin promovarea accesului acestora la locuințe și servicii care le facilitează reintegrarea în societate, unul dintre obiectivele incluse în Strategia de Incluziune Socială a Comunității Madrid.

.

Destinatarii sunt persoane mai mari de 18 ani fără locuință, care pe lângă locuirea îndelungată în stradă adaugă și alte situații precum probleme de sănătate mintală, dependențe sau handicap. Pentru a participa, aceștia trebuie să aibă autonomie funcțională și să accepte în mod voluntar sprijinul și contactul cu profesioniștii de servicii, care le oferă îndrumare și sprijin socio-educațional pentru a-și atinge autonomia domestică, economică și socială.

Programul se desfășoară în 20 complet locuințe echipate situate în orașe din regiunea de peste 40. 000 populație. Ofertantul câștigător pune la dispoziție clădirile, își asumă costul bunurilor și asigurărilor și pune la dispoziție un telefon mobil pentru a menține utilizatorii în contact cu echipa de intervenție.

Sursa : Comunitatea Madrid – 2024Comunitatea Madrid investește peste un milion de euro pentru accesul la locuințe și însoțirea persoanelor fără adăpost