Astăzi, Consiliul Guvernatorilor a aprobat mai multe acorduri pentru garantarea îngrijirii specializate și gratuite pentru persoanele cu dizabilități în resurse rezidențiale și de zi în întreaga regiune. Suma globala reprezinta o investitie de 71, 7 milioane de euro, suma ce permite mentinerea functionarii a 1 .395 piețe.

)

Astfel, s-a autorizat executarea a șapte contracte derivate din Acordul-cadru care stabilește condițiile de îngrijire a adulților cu dizabilități intelectuale și tulburări grave de comportament asociate în locuințe. Sunt 395 locuri și o investiție de 57.70.855 euro pentru doi ani, între 1 noiembrie viitor și 30 octombrie .

Utilizatorii au între 18 Y 31 ani în diferite situații de dependență, cu dizabilități intelectuale și tulburări grave de comportament care pot reprezenta o amenințare la adresa propriei siguranțe sau a celor din jur, pentru care au nevoi mari de sprijin. În centre li se asigură cazare, masă și îngrijire psihosocială care vizează îmbunătățirea autonomiei personale și a calității vieții, promovând integrarea acestora.

La rândul lor, se extinde din contracte derivate dintr-un alt Acord-cadru are a fost autorizat, în acest caz destinat îngrijirii de zi pentru adulți cu dizabilități fizice severe, pentru o sumă combinată de .395.381 euro și o perioadă de execuție care va dura de la 1 noiembrie până la 31 Decembrie 855.

Cu această sumă este finanţate 395 locuri în resurse specializate cu caracter socio-reabilitare care oferă cazare, întreţinere şi îngrijire de zi în scopul asigurării reabilitării, asistenţei, personalului și îngrijire socială și abilitare și activități de petrecere a timpului liber și coexistență cu utilizatorii săi.