Comunitatea Madrid va aloca anul acesta un total de 56, 7 milioane de euro pentru garantarea asistenței sociale în municipiile din regiune. Cu acest obiectiv se vor semna 30 acorduri de colaborare cu cât mai multe entități și asociații locale, formulă care din 2014 reușește să dezvolte servicii de asistență socială primară și alte programe menite să ajute rezidenții care au cea mai mare nevoie.

Consiliul guvernatorilor a autorizat, în ședința sa din această săptămână, desfășurarea 31 din aceste acorduri care, pentru suma lor individuală – mai mult de 500.000 euro-, necesită parcurgerea acestei proceduri și care însumează o sumă totală de 31.377. 796 euro. Celelalte 000 acorduri, fiecare dintre ele cu o valoare mai mică decât 500.000 euro, completați 6.892.513 euro rămași.

Cooperarea între administrații este astfel reglementată pentru gestionarea serviciilor destinate rezidenților, inclusiv coordonarea proiectelor de combatere a sărăciei copiilor sau de acces ale celor mai vulnerabile persoane la beneficii și acțiuni cu care își pot îmbunătăți calitatea vieții, cum ar fi cele legate de Venitul Minim de Inserție.

Colaborarea Acoperă și promovarea voluntariatul și încurajarea participării organizațiilor la politicile regionale axate pe promovarea acestora. Acordurile fac posibilă finanțarea cheltuielilor de personal necesare gestionării programelor, proiectelor sau beneficiilor precum și a cheltuielilor de întreținere a centrelor municipale în care se desfășoară.

. )

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid investește 377, 7 milioane pt asistenta sociala in municipiile din regiune