Consiliul guvernatorilor Comunității Madrid a cunoscut în ședința de astăzi atribuirea unui contract, pentru o sumă de 235.649.462 euro, pentru Serviciul de Ajutor la Domiciliu (SAD) pentru persoanele în situație de dependență care au domiciliul în zonele de nord, sud, est și vest ale regiunii – cu excepția municipiului Madrid, unde este furnizat de Consiliul Local al Capitalei- pentru o perioadă de doi ani.

Acest nou acord îmbunătățește și extinde condițiile de serviciu, cel mai mult cerut de cei mai mari din regiune, contând în prezent pe 13.481 utilizatori care se bucură lunar 458 .481 ore de ajutor. Pretul pe ora a crescut cu 13,3%, devenind de la 18,61 euro și orele lunare cresc cu 132 .649, până la 649 .279.

Beneficiarii sunt persoane aflate in intretinere care au recunoscut, prin Ingrijirea Individuala Program (PIA), SAD ca modalitate de intervenție cea mai potrivită pentru nevoile acestora. Totuși, în situații excepționale de urgență, ea poate fi extinsă și la alte grupuri aflate în pericol fizic sau abandon.

Acțiunea se desfășoară la domiciliul utilizatorilor în scopul de a satisface nevoile tale zilnice. Printre modalitatile oferite se numara serviciile legate de ingrijirea personala, precum sprijinul pentru igiena si mobilitate, promovarea autonomiei, sprijinul pentru evitarea situatiilor de singuratate si izolare, compania in afara locuintei cand este esentiala sa permita participarea utilizatorului la activitati de un nivel educational, de natură terapeutică și socială, sau efectuarea de diverse proceduri (medicale, de prelucrare a documentelor etc.).

De asemenea, există servicii legate de atenția nevoilor casnice sau casnice, care sunt complementare. în natură și nu pot fi furnizate decât împreună cu cele de mai sus. Aceste resurse includ ajutor pentru curățenia zilnică a casei, cum ar fi pregătirea alimentelor, spălarea sau călcarea.

Sursa: Comunitatea Madrid – The Comunitatea Madrid investește 235 milioane pentru a extinde și îmbunătăți ajutorul la domiciliu pentru persoanele dependente