#Madrid –

Comunitatea Madrid va investi anul acesta 16,6 milioane de euro pentru a aborda efectele valurilor de căldură în centrele sociale și de sănătate și pentru a preveni consecințele acestora asupra sănătății populației cele mai vulnerabile. Dintre actiuni se remarca analiza aerului conditionat al cladirilor, controlul ventilatiei sau masurarea temperaturii ambiante cu niveluri de alerta.

Așa a explicat astăzi ministrul Familiei, Tineretului și Afacerilor Sociale, Ana Dávila, în cadrul unei vizite la Reședința pentru vârstnici Vallecas din Madrid, unde a subliniat că prin aceste măsuri „căutăm cea mai mare bunăstare pentru acest grup. ” În această resursă, aerul condiționat a fost îmbunătățit cu o investiție de 420.000 de euro în sisteme noi pentru spațiile comune.

În plus, acele centre care nu au instalații fixe de răcire în anumite zone vor avea aparate de aer condiționat și ventilatoare portabile. Departamentul Familie, Tineret și Afaceri Sociale dispune de suficiente dispozitive de acest tip pentru a fi utilizate în cazul oricărui incident.

În cazul locuințelor, acestea au și un plan specific care include întărirea aportului de lichide, ținând cont de faptul că persoanele în vârstă trebuie să bea cel puțin doi litri de apă zilnic, precum și transferarea celor mai vulnerabile în zonele mai răcoroase. În această perioadă a anului, meniurile sunt și ele modificate, astfel încât aceștia să mănânce alimente precum fructe, salate sau gazpacho.

De asemenea, rezidenții cu risc ridicat sunt identificați, definind linii directoare adecvate de prevenire și hidratare, iar turele de noapte sunt monitorizate pentru a verifica dacă prezintă simptome de disconfort, cum ar fi slăbiciune, amețeli sau respirație alterată.

Plan de acțiune cu recomandări pentru populație

Planul de acțiuni pentru episoade de temperatură ridicată al Executivului regional culege toate informațiile din sistemul de Supraveghere și Control referitoare la Efectele Valurilor de Căldură al Ministerului Sănătății și intervențiile diferitelor ministere în sfera competențelor acestora. În plus, include un set de recomandări pentru populația generală și lucrătorii dependenți de Regia autonomă.

Centrele sociale și de sănătate au buletinul zilnic despre caniculă de la Direcția Generală de Sănătate Publică, care anul acesta încorporează ca noutate nivelul zilnic al radiațiilor ultraviolete și temperaturile minime pe timp de noapte.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid investește 16,6 milioane de euro pentru a face față valurilor de căldură în centrele sociale și de sănătate