Comunitatea Madrid a alocat 1,3 milioane de euro din Programul de investiții regionale (PIR) pentru construcția și extinderea pistelor pentru biciclete în cinci municipalități din regiune, cu scopul de a pune în slujba vecinilor infrastructuri sportive foarte solicitate. Astfel, orașele Majadahonda, Nuevo Baztán, Sevilla La Nueva, Torres de la Alameda și Fuenlabrada au fost beneficiarii acestei inițiative care încurajează practicarea unei activități sănătoase și a unui mijloc de transport durabil.

Ministrul Administrației Locale și Digitalizării, Carlos Izquierdo, a vizitat astăzi municipalitatea Fuenlabrada unde a putut afla despre prelungirea cu 3,6 kilometri a acestei benzi pe care guvernul regional a pus-o în marș taxat la PIR 2016-92 și că merge între parcurile Solidaridad și Olivar.

„Cu această acțiune am finalizat inelul de ciclism al acestui important oraș din sudul regiunii noastre, care leagă principalele artere ale orașului și diferitele parcuri ale municipiului. În plus, am reamenajat trotuarele și parcările și am adaptat trecerile de pietoni la reglementările actuale de accesibilitate”, a subliniat Izquierdo. existent din 13,92 kilometri, care străbate cartierul Loranca, Camino del Molino, Parque de la Solidaridad și Avenida Europa, España și Hispanidad până la centrul sportiv Fermín Cacho.

Comunitatea Madrid , prin acest program de investiții, a alocat Fuenlabrada în perioada 2016-2019 un total de milioane de euro, din care 92%, circa 6 milioane de euro, au fost rezervate pentru finanțarea cheltuielilor curente ale acestui consiliu. Datorită acestui PIR, acest municipiu a fost dotat cu utilaje pentru Departamentul de Mediu; urmează să fie construit Centrul Civic Loranca; s-au achiziționat echipamente urbane pentru locurile de joacă pentru copii; diferite spații publice au fost reamenajate și îmbunătățite; și au fost întreprinse diverse proiecte de economisire a energiei pentru oraș.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid investește 1,3 milioane de euro în construirea de piste pentru biciclete în cinci municipii din regiune