#Madrid –

Comunitatea Madrid întreprinde 137 de acțiuni de urgență în zonele cele mai afectate de DANA, care includ, în special, sarcini urgente de curățare, îndepărtarea noroiului și a bunurilor, îndepărtarea resturilor, curățarea, demolarea, desfundarea conductelor și reparații de drumuri și autostrăzi. Pe scurt, este vorba despre întreprinderea lucrărilor necesare pentru reactivarea serviciilor publice esențiale în municipiile Aldea del Fresno, Villamanta, Navalagamella, Villa del Prado și El Álamo.

În acest ultim oraș, consilierii Președinției, Justiției și Administrației Locale, Miguel Ángel García Martín, și ai Mediului, Agriculturii și Internelor, Carlos Novillo, au făcut astăzi un tur al punctelor cele mai afectate de furtună, pentru a verifica rezultatul. a lucrărilor de recuperare. Ambele direcții, împreună cu Departamentul Transporturi, Locuințe și Infrastructură, alcătuiesc o comisie interdepartamentală „pentru a oferi soluții în cel mai agil și eficient mod locuitorilor și a reda normalitatea acestor populații cât mai repede posibil”, a spus consilierul Președinției.

Până acum au fost curățați nouă kilometri de străzi și 220 de canale de scurgere; Au fost îndepărtate 776 de tone de noroi și 2.500 de metri cubi de bunuri; și au fost furnizați 85.000 de litri de apă nepotabilă pentru spălare și curățare de bază a locuitorilor. „Executăm cât mai repede posibil cele mai necesare sarcini pentru igienizarea drumurilor publice, a autostrăzilor și a clădirilor din zonele cele mai afectate de ploile abundente suferite în regiune săptămâna trecută”, a spus García Martín.

La rândul său, ministrul Mediului, Carlos Novillo, a apreciat „munca excelentă pe care o desfășoară toți profesioniștii detașați în aceste municipalități, deoarece nu am avut niciodată o alertă roșie pentru inundații și nici nu am avut un plan cu aceste caracteristici. activat de atâta timp.”

„Madridienii au echipele tehnice și umane ale Agenției de Securitate și Situații de Urgență ASEM-112, cele mai pregătite pentru a face față unor situații excepționale precum aceasta și cele mai bine pregătite pentru a da un răspuns exemplar ca acesta”, a asigurat Novillo.

Ambii reprezentanți au reiterat încă o dată „colaborarea fermă a Comunității Madrid cu consiliile orașelor din regiune” și și-au arătat sprijinul „pentru toți vecinii care și-au pierdut casele”. În cele din urmă, au deplâns moartea celor două persoane care au dispărut duminică noaptea trecută, transferând familiilor lor tot sprijinul guvernului regional în aceste vremuri dificile.

Zece milioane pentru lucrări de urgență

Pentru realizarea acestor lucrări, Executivul regional a pus la dispoziție o sumă de 10 milioane de euro din fondul de rezervă supramunicipal al Programului Regional de Investiții (PIR). Compania publică Planifica Madrid, dependentă de Ministerul Președinției, Justiției și Administrației Locale, împreună cu societatea publică Tragsa, este cea care va întreprinde acțiunile de urgență. În acest sens, Administrația de la Madrid a dislocat deja o sută de muncitori și 50 de utilaje pentru a efectua cele mai necesare lucrări de urgență, pentru a contribui la repararea acestor populații.

Executivul regional a cerut Guvernului Național miercurea trecută să declare orașele cele mai afectate de zonele DANA grav afectate de o urgență a Protecției Civile. În cazul în care această solicitare este acceptată, Comunitatea Madrid va oferi autorităților locale cu o populație mai mică suport tehnic pentru evaluarea pagubelor, pregătirea proiectelor de recuperare și prezentarea documentației necesare pentru a putea primi ajutor de stat.

Telefon 012 activat pentru a ajuta cei afectați

Comunitatea Madrid a creat numărul de telefon 012 pentru a deservi locuitorii municipiilor afectate de DANA, cu un mesaj specific pentru a-i direcționa către îngrijire. Numarul WhatsApp 684 440 012, chat 012, email alciudadano@012.madrid.org și portalul 012 pentru consultații personalizate (https://012.comunidad.madrid).

Profesioniștii acestui serviciu de specialitate vor oferi informații detaliate despre situația în care se află localitatea dumneavoastră și vor rezolva eventualele îndoieli cu privire la pașii care trebuie urmați pentru activarea asigurării, prin intermediul Consorțiului de Compensare a Asigurărilor, care, printre alte funcții, realizează și acoperire. a riscurilor extraordinare din punct de vedere juridic.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid întreprinde 137 de acțiuni de urgență în municipalitățile afectate de DANA