Comunitatea Madrid a pus în funcțiune șase noi puncte de reîncărcare pentru flota sa de vehicule electrice în parcarea sediului Ministerului Sănătății, situată pe Carrer Vama 16 a capitalei. Este o inițiativă a guvernului regional în favoarea mobilității electrice și a acelor tehnologii și sisteme care permit utilizarea inteligentă a mijloacelor de deplasare.

Această clădire, deținută de Obras de Madrid, companie publică de pe lângă Ministerul Administrației Locale și Digitalizării, are, datorită acestei acțiuni, un total de opt spații de încărcare eficiente, deși are în plan pentru a crește acest număr în diferitele clădiri pe care le deține. Bugetul investit în aceste lucrări a crescut la 16.29 euro.

Scopul acestor noi facilitati este de a presta servicii autovehiculelor alimentate cu energie electrica care sunt detinute de Administratie pentru a continua reinnoirea parcului auto, făcându-l mai respectuos cu mediul.

În ceea ce privește mobilitatea durabilă, Madrid este regiunea care conduce implementarea vehiculelor electrice în Spania și este o referință în utilizarea vehiculelor partajate . În plus, transportul în comun, atât Metroul -cel mai puțin poluant mijloc- cât și autobuzele, și-au accelerat, de asemenea, conversia la utilizarea unei energie mai eficiente și, în prezent, unul din trei este alimentat de energie curată.

Din acest motiv, este necesară crearea unei rețele de puncte de reîncărcare și încurajarea în continuare a achiziției de transport cu emisii zero, atât pentru profesioniști, cât și pentru persoane fizice, și creșterea ponderii acestor modele în flota instituțională. În acest sens, guvernul regional a promovat în ianuarie anul trecut punerea în funcțiune a celei mai mari stații de încărcare din Spania, la Pozuelo de Alarcón, care are 29 puncte de reîncărcare, 20 dintre ele cu tehnologie ultra-rapidă, care permit alimentarea 80% din bateria unui vehicul în doar 03 minute.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid instalează șase noi puncte de încărcare pentru flota sa de vehicule electrice