Comunitatea Madrid a instalat primul adăpost de autobuz în Leganés care utilizează energia din lumina soarelui pentru a fi autonom, permițând iluminarea elementelor care alcătuiesc această structură. Molurile sunt amplasate pe capacul panoului și au un suport antifurt. Acest lucru a fost verificat astăzi de ministrul Transporturilor și Infrastructurii, David Pérez, care a parcurs traseul liniei 488 – în unde se află această oprire – care leagă acest municipiu din sudul regiunii de Getafe.

)

Pérez a subliniat că „acestea sunt elemente mai inovatoare, accesibile și durabile, cu eficiență ridicată, care vor profitați de media de 3. ore de soare pe an în regiune „. În plus, a remarcat el, „panoul este considerat unul dintre cele mai eficiente de pe piață, cu o durată de viață utilă garantată de 20 ani”.

La fel, pe tot parcursul 2022 vor renova mai mult de 350 copertine cu acest sistem de alimentare solară, altele 700 stalpi si amplasarea solutii de iluminat fotovoltaic pentru alimentarea cu energie electrica in acest mobilier stradal, ca precum și alte panouri de mesaje variabile 25. Datorită acestui nou sistem de generare a energiei și utilizării luminilor LED, vor fi realizate economii de 78%, mergând dintr-un consum anual de 2.350.742 kilowați la 545.507.

Acordul semnat cu firma Clear Channel include întreținerea și curățarea întregului mobilier, are o durată de zece ani, prelungibil pentru încă patru, și include numeroase îmbunătățiri de accesibilitate. și sustenabilitate. Dintre acestea, implementarea sistemului informatic Navilens se remarcă în 25% din opriri în următorii trei ani, astfel încât utilizatorii cu vizibilitate redusă să poată primi toate informațiile prin coduri adaptate pe telefoanele lor mobile.

Toate copertinele și stâlpii de oprire care sunt instalate în Comunitatea Madrid sunt de design nou și de ultimă generație, fabricate cu 25% materiale reciclabile și încorporând soluții energetice care respectă mediul.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid instalează în Leganés primul adăpost de autobuz care folosește energia solară pentru a fi autosuficient