Începând de astăzi, Comunitatea Madrid decorează stația de metrou Casa de Campo cu două picturi murale mari care ilustrează fotografii cu animale aflate în pericol de dispariție și care fac parte din Conservarea Programele Acvariului Grădina Zoologică din Madrid. Inițiativa face parte din sărbătorirea 50 aniversării acestui site, foarte aproape de gară.

Așa a explicat ministrul Transporturilor și Infrastructurii, David Pérez, în timpul vizitei sale în stația Casa de Campo, însoțit de directorul parcului, Enrique Pérez. Intenția acestei inițiative este de a conștientiza societatea cu privire la necesitatea protejării mediului și de a face publice toate proiectele de conservare și cercetare pe care Parcul Zoologic le derulează, pe lângă încurajarea vizitatorilor săi să meargă acolo folosind subteranul.

Consilierul de la Madrid și directorul parcului s-au deplasat ulterior pe jos la facilitățile grădinii zoologice și au verificat cum un tren auto care va circula în interiorul Grădinii Zoologice cu autocolante siluete cu sigla Metro, bannere și bannere care încurajează oamenii să călătorească cu mijloacele de transport în comun.

Specie în pericol de dispariție

Cele două picturi murale care vor decora gara Casa de Campo sunt formate dintr-un total de 21 imagini cu specii pe cale de dispariție, surprinse de fotograful specializat în portrete de animale, Pedro Jarque. Proiectul său artistic își propune să le arate într-un mod mai apropiat și să le evidențieze frumusețea prin comportamentele lor, care sunt un semnal de alarmă la nevoia de a-i proteja.

Panda uriaș stă în picioare. afară, specie legată de istoria Parcului, care la această 50 aniversare a văzut pe lume doi gemeni. De asemenea, puteți vedea elefanți asiatici, urși bruni, urangutani, râși iberici, gorile de coastă sau rinoceri.

Reproducerile sunt însoțite de o serie de texte în care câteva dintre curiozitățile speciile înfățișate, încercând să arate societății munca care se desfășoară în Acvariul Grădinii Zoologice din Madrid prin Programele Europene pentru Conservarea Speciilor Amenințate (EEP), în calitate de membru al Asociației Europene a Grădinii Zoologice și Acvariilor (EAZA). În același timp, instalația sa arată colaborarea activă cu ONG-urile internaționale pentru a le proteja în habitatul lor.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid instalează două picturi murale mari în stația de metrou Casa de Campo pentru a coincide cu 50 aniversarea Grădinii Zoologice