Comunitatea Madrid instalează 53 de lumini stradale cu tehnologie LED pe șase străzi din municipiul Becerril de la Sierra, cu scopul de a îmbunătăți vizibilitatea pe drumuri, de a reduce consumul de energie și de a minimiza poluarea luminoasă. Această acțiune se desfășoară cu un buget de 200.000 euro imputat în Programul Regional de Investiții –PIR– și include punerea în funcțiune a unui nou centru de comandă, care va adăposti întrerupătorul general de alimentare, precum și toate echipamentele corespunzătoare aprindere iluminare automată.

Viceministrul Administrației Locale și Digitalizării, José Antonio Sánchez, a vizitat astăzi noile facilități și a reamintit importanța ca consiliile orașului să aloce fonduri PIR pentru proiecte și inițiative, „pe baza principiului protecției mediului, a reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră și a utilizarea eficientă a energiei”.

Mai exact, Sánchez a vizitat străzile, Canarias, Fuerteventura, Gomera, Las Palmas, Los Chilenos și Tenerife, obiectul acțiunii, în care tot iluminatul a fost reînnoit. Acestea se adaugă altor opt zone în care au fost introduse și corpuri de iluminat cu aceste caracteristici (autostrada El Escorial și drumurile Calleja, Arroyuelos, Manantial, Redondillo, San Roque, Quiñón și Caz).

Comunitatea Madrid a aprobat peste trei milioane de euro pentru Becerril de la Sierra, pentru perioada 2022/26, ceea ce reprezintă cu 24% mai mult decât programul anterior. Datorită acestui plan de investiții și, pe lângă infrastructurile prezentate astăzi, au fost întreprinse și alte acțiuni care au inclus renovarea asfaltului, construirea de noi treceri de pietoni sau condiționarea rețelei de alimentare cu apă potabilă.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid instalează 53 de lumini stradale cu tehnologie LED pe șase străzi din Becerril de la Sierra