Comunitatea Madrid însoțește astăzi unsprezece companii din Madrid care își vor expune produsele pe piața internațională la

a ediție a Alimentaria, Expoziția Internațională dedicată Food, Drinks & Food Service care se desfășoară la Barcelona în perioada 4-7 aprilie.

Ministrul Mediului, Locuinței și Agriculturii, Paloma Martín, a participat la inaugurarea oficială, prezidată de Majestatea Sa Regele Felipe al VI-lea și, ulterior, a vizitat spațiile cu reprezentare situate în pavilioanele dedicate Bacănie (companii de consum de masă) , Interlact (produse lactate și derivatele acestora) și Expoconser (conserve și semiconserve).

Martín are a transferat sprijinul Guvernului Autonom acestor furnizori pentru efortul lor constant și a evidențiat „bună muncă a profesioniștilor și capacitatea lor de inovare, care se bazează pe noi modele de afaceri, investiții în digitalizare pentru pentru vânzarea online și angajamentul său față de sustenabilitate”. De asemenea, consilierul a apreciat pozitiv creșterea produselor cu kilometru zero -de proximitate- tot mai apreciate de consumatori.

La eveniment, consilierul a putut descoperi munca depusă de cei șapte companii care și-au expus produsele la Alimentaria: Aperitivos La Madrileña, Quesos La Cabezuela, Patatas La Santamaría, Eurocártago, Carpisa, Aperitivos Medina, Croquetas Ricas, Casa Santoña, Lácteas del Jarama, Empanadas Mendoza și Ahumados Nordfish. Aceste ultime patru mărci au sigiliul Produs certificat M, insigna care garantează calitatea diferențiată a alimentelor produse sau procesate în Comunitatea Madrid.

Comitetul regional pentru agricultură ecologică Are, de asemenea, a avut un spațiu în acest târg internațional dedicat alimentației. Sarcina acestuia este de a supraveghea utilizarea metodelor de producție durabile și îndeplinirea cerințelor stabilite în reglementările Uniunii Europene.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid însoțește unsprezece companii din regiune la Alimentaria, care își vor expune produsele pe piața internațională