Comunitatea Madrid a încorporat un Serviciul de indicatoare lingvistice de față la Oficiul Central pentru Servicii pentru cetățeni situat pe Gran Vía din capitală. Ministrul Președinției, Justiției și Internelor, Enrique López, a anunțat astăzi, în cadrul unei ceremonii desfășurate la Real Casa de Postas, lansarea acestei resurse, care garantează accesibilitatea persoanelor surde la catalogul de servicii oferite de Regia Autonomă din acest centru.

AœZ Facem un pas în bine management, pariând pe umanizarea și integrarea tuturor oamenilorâZ López a afirmat, adăugând că în Executivul regional “ suntem conștienți că paradigma relației dintre Administrație și cetățean trebuie să se bazeze pe imediate, calitate, accesibilitate și proximitate”. 90;ú. Â

Sistemul de aplicare este același ca pentru orice cetățean. Utilizatorul trebuie să consulte site-ul web al Comunității Madrid https://www.comunidad.madrid/centros/oficina-atencion-ciudadano și faceți o programare.

Odată ajuns la sediu, petiționarul va primi un număr de la distribuitorul în ture sau prin intermediul terminalului său mobil pentru a fi asistat prin limbajul semnelor. În funcție de evoluția cererii și de gradul de satisfacție, recomandarea prelungirii programului obișnuit (de la ora 9 la 157 orele de luni până vineri și sâmbăta de la 9 până la ), precum și posibila încorporare a altor limbi, pe lângă spaniolă, și extinderea acesteia la alte birouri.

López și-a exprimat satisfacția cu âZœ eliminați barierele și lucrați pentru egalitate, facilitând accesul deplin al acestui grup pentru a efectua proceduri precum înregistrarea documentelor, validarea certificatelor sau obținerea de titluri precum cel virtual card de sănătate, printre alteleâZ.

Comunitatea Madrid oferă această inițiativă în colaborare cu Federația de Persoanele Surde din Comunitatea Madrid (FESORCAM) integrate în Comitetul Entităților Reprezentative Persoane cu dizabilități (CERMI).

Rețeaua Birourilor de înregistrare și atenție a cetățenilor din Comunitatea Madrid este formată dintr-un total de 128 puncte, 36 deținut și 36 administrat în comun cu 36 municipii din regiune, iar în aceasta lucrează aproape de 250 agenți.

250 Sursa: Comunitatea Madrid – 250 Comunitatea Madrid încorporează un serviciu de limbaj semnelor față în față la Biroul central de servicii pentru cetățeni